Uitgaan op Scheveningen schevnl horeca

Ooievaarsrun Scheveningen 12 september 2020 zaterdag Open Monumentendag

MÔI-TÔI Scheveningen Souvenirs
The Hague Beach Stadium Sports Centre Scheveningen
HoponHopoff Op weg naar Scheveningen
Check before you go schev.nl Scheveningen
Ontbijt Brasserie Palace in de Palace Promenade

GETOETER ….

de OOIEVAARSRUN komt voorbij!

Programma Visafslag Scheveningen 2020

± 12.00 uur      Aankomst run 1

± 13.30 uur      Aankomst run 2

± 15.00 uur      Aankomst run 3

± 16.15 uur      Aankomst run 4

De runs worden binnengehaald door Feestkapel ‘De Blaasbalgen’.  Van 12.00 tot 21.15 uur een vol programma met disco en  optredens in de Visafslag Scheveningen.

Salt Market vanaf 12 uur Boulevard Markt Scheveningen

 Salt Market Scheveningen Markt

SRV Regatta Scheveningen Zeeroeien GIG

SRV Regatta (NK 4) 2020

NK nominatie

Race naar Newquay model

Scheveningen organiseert elk jaar de SRV Regatta. Het is de enige gig-wedstrijd in Nederland met een parcours op zee. Met een beetje wind en golven wordt het al snel spectaculair voor roeier en toeschouwer. Niet verwonderlijk dat bijna alle gig-verenigingen in Nederland graag deelnemen aan deze wedstrijd. Gemiddeld doen er rond de 20 gig-teams mee aan de SRV Regatta.

//dpga.nl/wedstrijd%20kalender/index.html

Festival TREK Westbroekpark Scheveningen

Haagsche Bourgondiërs!

Haagsche Bourgondiërs!

De voorgaande edities van Festival TREK in Den Haag waren een groot succes. Daar ben ik als BurgeRmeester van TREK maar wat trots op. Ik voel me dan ook zeer vereerd om jullie dit jaar weer welkom te heten in het Haagse Westbroekpark. Van 11 t/m zondag 13 september staat dit stadspark in het teken van ongedwongen genieten van lekker eten, live muziek en theater, oftewel: het gratis toegankelijke Festival TREK – Den Haag. Ons geliefde Westbroekpark, waar we op een zonnige dag menig picknickkleedje hebben uitgeslagen, wordt in dit weekend omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant.

Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table in één van de mobiele food trucks, proef verrassende ingrediënten of waag je aan de smaakvol bereide nieuwe gerechten. Van sushi tot Thais, van vega(n) tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de cocktailbar, de uitgebreide wijnbar met een heerlijk terras of in onze Biergarten met een ruim aanbod speciaalbier. Bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances maken een bezoek aan TREK compleet. Muzikaal talent en kleinkunstenaars krijgen de kans om op mijn bühne de sterren van de hemel te spelen en door te breken in eigen stad en land. Een theaterkaravaan trekt door het park om jullie te vermaken en oude kermisklassiekers zorgen voor het grootste plezier. Zodra de avond valt wordt de dag dansend afgesloten met de beste funk, soul en dance hits uit de eighties. Of je nu met vrienden, familie, collega’s of een leuke date gaat, een dagje TREK is een smaak- en sfeervolle middag, avond of dag uit voor iedereen. Het enige wat je nodig hebt is leuk gezelschap, lekkere trek en een goed humeur. Dan zorgen wij voor de rest! Tot in het Westbroekpark. Ik heb er TREK in! BurgeRmeester van TREK

Vrijdag 16.00 – 23.00 uur
Zaterdag 14.00 – 23.00 uur
Zondag 14.00 – 21.00 uur

OPEN MONUMENTEN WEEKEND OP EN ROND SCHEVENINGEN

Open Monumentendag Den Haag Scheveningen

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek. Open Monumentendag behoort tot één van de grootste culturele evenementen van het land. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt.

Ga voor openingstijden en een laatste check naar de originele website door op de foto te klikken!

(ga er vanuit dat de standaard openingstijd 12.00-17.00 uur is)

De deelnemende monumenten zijn te herkennen aan de Open Monumentendag-vlag.

Open Monumentendag Den Haag Scheveningen

Open weekend HOVM

Tijdens Open Monumentenweekend is het HOVM geopend en gratis toegankelijk op zowel zaterdag 14 september als zondag 15 september van 11:00 tot 17:00. Ook kunt u dit weekend genieten van een rit per historische tram: beide dagen vertrekken de historische trams de hele dag vanaf het HOVM en vanaf de Haagse binnenstad. Zowel zaterdag als zondag kunt u genieten van een rondrit met de historische tram door Den Haag en Scheveningen. De historische trams rijden tussen 11:00 en 17:00 een rondrit vanaf het HOVM, door de Haagse binnenstad naar de Grote Kerk, en vanaf daar via Madurodam naar Scheveningen Kurhaus. Op de terugweg voert de rondrit langs de Scheveningseweg en het Vredespaleis weer naar de Grote Kerk en het HOVM. U kunt uw rondrit beginnen bij het HOVM, het opstelspoor rondom de Grote Kerk in het centrum van Den Haag, of in Scheveningen (Kurhaus of Zwarte Pad), of zelfs bij elke tussengelegen halte op verzoek. Een rondrit kost €4. U kunt een kaartje kopen bij de conducteur in de tram. U kunt alleen met uw pinpas of creditkaart betalen.

Open Monumentendag Den Haag Scheveningen

Ritten met TS-materieel Scheveningen

Sinds enige jaren worden er op geregelde basis ritten gereden met het in Scheveningen aanwezige materieel. Dit is enerzijds om gelden op te brengen voor het onderhoud en voor de restauratie van trams; anderzijds om dit technisch-cultureel erfgoed onder de aandacht van het publiek te brengen en ook hen ervan te kunnen laten genieten.

Monumentendag, waarbij op een bepaald traject volgens dienstregeling gereden wordt. U kunt op de haltes instappen en bij de kaartverkoper een kaartje kopen met contant (ook papier-) geld. U weet misschien nog wel: Gepast geld – Uw rit versneld

Tramweg Stichting TS Depot Scheveningen
Open Monumentendag Den Haag Scheveningen

Toverlantaarn museum

Vóór 1997 werd voor het onderwijs van studenten film- en theater/mediageschiedenis aan de universiteiten van Amsterdam (UvA) en Leiden gebruik gemaakt van videobeelden om  historische ontwikkelingen te laten zien. Toch blijkt in de praktijk dat de studenten zich nauwelijks kunnen voorstellen hoe met behulp van primitieve constructies in het verleden al multimediale voorstellingen werden gehouden. Nico Brederoo en Henk Boelmans Kranenburg besloten daarom een collectie op te zetten waarin de meeste van deze mogelijkheden op de oude manier gedemonstreerd kunnen worden. De eerste toverlantaarn werd daarvoor in juni 1997 aangeschaft. Maar voor bovenstaand doel is veel meer nodig en de initiatiefnemers ontplooiden zich dan ook als echte verzamelaars en hebben letterlijk stad en land afgestruind. Het gevolg is een omvangrijke collectie die voor vele doeleinden is in te zetten.

Scheveningseweg 241

(19e-eeuwse villa)

Open Monumentendag Den Haag Scheveningen

Vuurtoren

(i.s.m. Muzee) Scheveningen (1875)

Wegens renovatie dit jaar niet geopend!

De Vuurtoren van Scheveningen is ontworpen door Quirinus Harder en werd in 1875 opgeleverd. De rode twaalfzijdige gietijzeren toren heeft een lichthoogte van 49 meter boven zeeniveau en een lichtbereik van 29 zeemijlen (53,5 kilometer). De toren heeft de status van rijksmonument en bestaat uit 8 verdiepingen en een trap met 159 treden. De vuurtoren bevindt zich aan het einde van de boulevard dicht bij de Scheveningse haven en visafslag.

Open Monumentendag Den Haag Scheveningen

De luchtwachttoren Scheveningen (5C1) wijkt af van de meeste andere luchtwachttorens omdat hij niet van betonnen raatelementen is gebouwd. De iets taps toelopende bakstenen toren van rode en gele baksten en staat markant op een 31 meter hoge duintop (eigenlijk een puinheuvel o.a. met puin afkomstig van het bombardement van het Bezuidenhout in maart 1945), naast de strandparkeerplaats van het Zwarte Pad. Bovenop de toren is het uitkijkplatform, dat bestaat uit een open ruimte van 3 bij 3 meter met een 1,5 meter hoge borstwering. Op de borstwering staan nummers geschilderd als hulpmiddel bij de oriëntatie. Aan de westzijde van het uitkijkplatform is een inpandige schuilnis. De toren vormde een driehoek (kring) met de luchtwachttoren in Zoeterwoude (restant nog aanwezig) en de (verdwenen) luchtwachttoren op een bunker in Noordwijk. De waarnemers rapporteerden aan het luchtwachtcentrum in Rotterdam. De toren is gebruikt tot 1964, het jaar waarin het Korps Luchtwachtdienst in Zuid- en Midden- Nederland is opgeheven. Daarna is de toren tot circa 1973 gebruikt door de Commissie van Proefneming van Defensie, die metingen en controles uitvoerde aan wapens en munitie. Vanaf 1974 tot en met nu is de toren in gebruik als meteorologisch station voor weerkundig onderzoek. De toren ontleent aan deze functie zijn huidige naam Meteorologisch Station Zwarte Pad. Sinds 1989 is de toren ook in gebruik als amateur-radiobaken.

Zwarte Pad 1

Open Monumentendag Den Haag Scheveningen

Verzetsmonument

Waalsdorpervlakte

Erepeleton Waalsdorp

In het kader van Open Monumentendag zullen er vanaf het Verzetsmonument op de Waalsdorpervlakte rondleidingen worden verzorgd door leden van Vereniging Erepeloton Waalsdorp. 11.00 – 17.00 uur

Open Monumentendag Den Haag Scheveningen

Begraafplaats Ter Navolging

Hoek Scheveningseweg/Duinstraat

De historische begraafplaats Ter Navolging te Scheveningen dateert van 1780. Toen nam Mr Abraham Perrenot ,Domeinraad van de toenmalige Prinsen van Oranje het initiatief om in de Scheveningse duinen een begraafplaats aan te leggen. Hij deed dit om een voorbeeld te stellen om niet langer   -op onhygienische wijze- in kerken en steden te begraven.

Thans is de historische begraafplaats omringd door bebouwing, maar is het oude idee nog goed te herkennen. De begraafplaats ligt op de hoek van de Scheveningseweg, de Hoge Prins Willemstraat  en de Duinstraat.

Open Monumentendag Den Haag Scheveningen

NATIONALE ORGELDAG

Vindt elk jaar op de tweede zaterdag van september plaats. Die dag valt samen met Open Monumentendag.

Open Monumentendag Den Haag Scheveningen

H. Antonius Abtkerk

Scheveningseweg 235

Sinds 1 januari 2015 valt dit Scheveningse kerkgebouw onder de nieuw opgerichte Haagse parochie Maria Sterre der Zee.
Al in 1357 werd door graaf Willem V van Beieren in Scheveningen een kapel gesticht die gewijd werd aan de H. Antonius Abt, een Egyptische kluizenaar uit de derde eeuw. In 1419 kreeg die kapel min of meer de status van ‘parochiekerk’ en werd later in de 15e eeuw vervangen door een stenen gebouw, dat als Oude Kerk nog steeds aan het einde van de Keizerstraat staat. Het huidige kerkgebouw is tussen 1925 en 1927 gebouwd naar een ontwerp van de architecten Jos Cuypers en zijn zoon Pierre Cuypers jr. 

Mozaïek, naast onder meer kruiswegstaties- en apsismozaïeken een meer dan 200 vierkante meter groot gedenkmozaïek van circa twee miljoen stukjes Venetiaans glas. Glas-in-loodramen, met behulp van verschillende glassoorten, expressieve kleuren en veel symboliek zijn onder meer de twaalf christelijke deugden gesymboliseerd. Bronswerk, de drie altaren, de communiebanken en de preekstoel zijn ontworpen door Jan Eloy en Leo Brom. Alles is zeer rijk versierd met  beelden, reliëfs en extra ornamenten.

Open Monumentendag Den Haag Scheveningen

Eben-Haëzerkerk

Nieuwe Laantjes 120

De gemeente werd in 1870 gesticht als Oud-Gereformeerde Gemeente. Op 8 februari 1870 werd oefenaar A.H. Geerts tot predikant bevestigd. Hij overleed op 13 januari 1916, maar pas in 1920 werd een nieuwe predikant, ds. J van Wier, bevestigd. Op 27 september 1923 sloot de vrije gemeente zich aan bij de Federatie van Oud Gereformeerde Gemeenten. Ds. van Wier vertrok in 1928 naar Rijssen. Op 9 oktober 1933 ging de gemeente over naar de Gereformeerde Gemeenten. Enkele gemeenteleden waren het hier niet mee eens en zetten de Oud-Gereformeerde Gemeente voort. Na een rechtszaak kregen zij in 1938 het kerkgebouw toegekend. Zij verkochten dit daarna voor 18.000 gulden aan de grotere Gereformeerde Gemeente, die de kerk was blijven gebruiken.

Het gebouw: de Eben-Haëzerkerk werd in 1890 gebouwd voor de dolerenden en heette toen Pniëlkerk. In 1921 kocht de Oud-Gereformeerde Gemeente voor 35.000 gulden het gebouw en hernoemde die naar haar oude kerk aan de Havenkade 19. De plattegrond is T-vormig. De gevel aan de Nieuwe Laantjes is in neorenaissancestijlgebouwd. Links en rechts zijn houten, gelakte deuren, het middendeel heeft drie ramen en daarboven een gebogen kerkraam met glas-in-lood.

Orgel: in 2001 werd door orgelbouwer Scheuerman het Van der Zwan-orgel uit 1964 vervangen door het elektro-pneumatische kerkorgel van Fonteijn en Gaal, afkomstig uit de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Den Haag-Zuid. De heer A.J. den Heijer ontwierp en plaatste het orgelfront.

Open Monumentendag Den Haag Scheveningen

Nieuwe Badkapel +Bazaar

Nieuwe Parklaan 90

Het nieuwe gebouw is ontworpen door de Scheveningse architect W.Ch. Kuijper jr. in 1916 en beïnvloed door H.P. Berlage en K.P.C. Bazel. Sinds 1993 is het gebouw een Rijksmonument. De in baksteen opgetrokken kerk beslaat een kruisvormige plattegrond met ondiepe kruisarmen, een Grieks kruis. Op het snijpunt van de zadeldakken staat een koepeltorentje. Aan de uiteinden van het kruis verrijzen hoge puntgevels met daarin grote rondboogvensters, voorzien van traceringen in baksteen en natuursteen. In de vier rondboogvensters zit gebrandschilderd decoratief glas. Aan drie zijden omgeven galerijen met arcaden het gebouw; tegen de voorgevel is deze geopend en tegen de zijgevels zijn ze voorzien van glas. In de hoeken naast de voorgevel staan twee slanke torens met bovenin vierkante nissen met decoratief tegelwerk. In de rechtertoren bevatten deze nissen de wijzerplaat van de klok. De torens worden bekroond door korte achterkanten, gedekt door koepels en geflankeerd door koepelvormige hoektorentjes.

Interieur; het interieur is nog vrijwel in de oorspronkelijke staat, slechts de koninklijke loge en kerkenraadsbanken zijn verwijderd.  De stoelen uit de koninklijke loge staan nu in Muzee Scheveningen. In de Nieuwe Badkapel was een koninklijke loge aanwezig omdat Koningin Wilhelmina voor de Tweede Wereldoorlog regelmatig hier naar de kerk kwam, soms vergezeld door haar moeder Koningin Emma, Prins Hendrik en de nog jonge Prinses Juliana. In de jaren 70 zijn de banken en indeling beneden vernieuwd. De banken op de galerijen zijn nog origineel en in de kleur van de houten tongewelven. Het orgel in de Nieuwe Badkapel is gedeeltelijk door de bekende orgelbouwer Van Dam & Zn gebouwd. Firma Van Leeuwen voltooide de bouw van het orgel. Voor de tribune met het orgel staat de preekstoel met een teakhouten kuip en koepelvormig klankbord. De preekstoel rust op een zandstenen onderbouw met pijlers die voorzien zijn van gebeeldhouwde kapitelen. In 1989 zijn een nieuwe avondmaalstafel, doopvont, lessenaar, predikantsstoel en bloementafel door beeldhouwer Vincent Krans ontworpen en vervaardigd door meubelmaker M.J. Lodewijk. De antependia (kleden over de avondmaalstafel in de kleuren van het kerkelijk jaar) zijn ontworpen en gemaakt door mevr. H.M. den Boer-Verheij. In de kerk hangen zeven originele koperen kronen die in dezelfde stijl als het kerkmeubilair versierd zijn. Het kerkgebouw heeft circa 750 zitplaatsen.

Open Monumentendag Den Haag Scheveningen

O.L. Vrouw van Lourdes

Berkenbosch Blokstraat 9a

De Lourdeskapel te Scheveningen is onderdeel van het in het register van rijksmonumenten opgenomen stedenbouwkundig complex dat wel ‘het kerkdorp’ wordt genoemd. De kapel dateert uit 1913 en bevindt zich aan de Berkenbosch Blokstraat.

De Lourdeskapel met Lourdesgrot staat voor de in 2005 gesloten O.L. Vrouw van Lourdeskerk. Het kapelgedeelte achter het altaar herbergt een getrouwe kopie op een schaal van 1:13 van de grot bij Lourdes in Zuid-Frankrijk waar Maria, de moeder van Jezus, in 1858 aan Bernadette Soubirous zou zijn verschenen. De grot met het Mariabeeld zijn ontworpen door kunstenaar J.P. Leo Strackee (1851-1923). De bidkapel is een centrum van Mariaverering en een bezienswaardigheid. Ze wordt dagelijks door tientallen mensen bezocht. Het complex met kerk en omringende woonhuizen dateert verder uit de jaren twintig van de vorige eeuw, terwijl de toren van de kerk pas in 1965 gereed kwam. Het geheel is ontworpen door de bekende architect Alexander Kropholler(1881-1973).

Open Monumentendag Den Haag Scheveningen

Oude Kerk

Keizerstraat 8

Voor het eerst is er sprake van een ‘capella de Sceveninghe’ in 1357 en gewijd aan Antonius Abt. In 1466 werd de kapel verheven tot ‘ecclesia’ en werd de kerkelijke gemeente losgemaakt van Den Haag. Daardoor konden alle religieuze handelingen voortaan in het eigen dorp plaatsvinden. In de kapconstructie zijn telmerken gevonden die zo te zien dateren uit de tweede helft van de vijftiende eeuw. En er werd in ieder geval in 1469 al begraven. Het grootste deel van de kerk – het ‘schip’ – werd driebeukig, kreeg een zadeldak en een houten tongewelf – dus in de vorm van een halve ton. In de kerkruimte stonden in ieder geval vijf altaren. Ook hebben er beelden gestaan, waren er een of meer gebrandschilderde ramen, zongen geestelijken tijdens de mis en klonk er een orgel. In het jaar 1483 moeten er ongeveer 190 mensen in het dorp hebben gewoond. In de kerk bevindt zich een grafsteen met het jaartal 1469. Het uurwerk van Huygens. Fraai en kostbaar meubilair. De rijkdom van twee orgels. De toren: één geheel met de kerk maar tóch apart. De rijkdom van 37 speelklokken.
Het gebouw is niet meer zo sterk de visserskerk zoals in de afgelopen eeuwen. Maar het is wel het weinige dat nog van het oude vissersdorp is overgebleven: De Oude Kerk aan de Keizerstraat op Scheveningen.

Tourist Tram Hop On Hop Off Den Haag Scheveningen A
Tourist Tram Hop On Hop Off Den Haag Scheveningen B Brasserie Palace Promenade Scheveningen
Tourist Tram Hop On Hop Off Den Haag Scheveningen C Information

TOURIST TRAM DEN HAAG SCHEVENINGEN TOURISTTRAM

Palace Promenade Scheveningen September 10.00 -20.00 uur

PALACE PROMENADE Brasserie Palace KOOPZONDAG De Zeesteeg IEDERE DAG geopend TiSento Scheveningen

De Zeesteeg Palace Promenade Scheveningen Fish & Chips أهلا و سهلا
Banner Brasserie Palace Promenade Scheveningen
GlowGolf Scheveningen Palace Promenade

GlowGolf en Spiegeldoolhof

18 Holes blacklight midgetgolf in een omgeving van zeerovers, vissen, een zeemeermin en een mega grote schat….. dàt is wat GlowGolf in Scheveningen biedt; een nieuwe manier om het oer-Hollandse spelletje midgetgolf te spelen. De handbeschilderde wanden, de vloerbedekking, de ballen, de sticks én de obstakels op de golfbanen geven licht waardoor het midgetgolf spelen een bijzondere ervaring wordt. Een avontuurlijke en sportieve instelling zijn vereist en…je moet niet bang zijn in het donker. Dit spel is geschikt voor iedereen tussen de 4 en 100 jaar.
Naast de 18 holes GlowGolf baan ligt het grootste spiegeldoolhof van Nederland! Verdwalen tussen honderden spiegels, niets is wat het lijkt…….waar is de uitgang?? Een zeer hilarische en spannende tocht waarbij u zichzelf regelmatig op wel 8 plaatsen tegelijkertijd in de spiegels ziet…..enorm verwarrend maar geweldig om mee te maken! Palace Promenade

GlowGolf Scheveningen Spiegeldoolhof Palace Promenade
September Hommerson Casino Palace Promenade Scheveningen
Hommerson's Casino's Scheveningen Palace Promenade en Palacestraat Treasure Island

FREE ENTRANCE   18+

Funland Scheveningen Palace Promenadefunland

Hommerson FUNLAND Scheveningen

Iedereen die wel eens in Scheveningen is geweest kent de leukste gamehal van Nederland. Sinds 1985 een begrip. Ooit begonnen met Pong en Pacman en nog altijd garant voor plezier voor kinderen van alle leeftijden. De nieuwste games en speelmachines zijn hier aanwezig. Funland is gevestigd in het winkelcentrum de Palace Promenade,  onderaan de roltrap. Een mooie locatie met het uitzicht op het Scheveningse strand. Alle leeftijden. Klik hier om naar de site van Funland te gaan.

Sealife Boulevard Scheveningen
Behind the Scenes Tour Sealife Scheveningen SeaLife Boulevard Scheveningen Achter de Schermen Tour
SEPTEMBER SeaLife Boulevard Scheveningen
Legoland Discovery Centre Scheveningen Boulevard
Openingstijden Legoland Boulevard Scheveningen
Legoland Discovery Centre Scheveningen NL Event SEPTEMBER
SkyView De Pier Scheveningen Dutch Wheels

SKYVIEW DE PIER

Op een unieke locatie, acht meter boven de Noordzee op de beroemde Pier van Scheveningen, vindt u het meest luxe reuzenrad van Nederland: SkyView de Pier. Geniet van een geweldig uitzicht over land en zee in een comfortabele gesloten gondel met airco! Tevens heeft u de mogelijkheid om te genieten van een hapje, drankje of een compleet diner in een van de 36 luxe gondels die ruimte bieden voor 6 volwassenen en speciaal hiervoor zijn gemaakt. SkyView de Pier biedt u verschillende arrangementen waaronder ook een unieke high tea.

Zipline op De Pier Scheveningen

ZIPLINE OP DE PIER

KLIK OP DE FOTO VOOR DE OPENINGSTIJDEN

De meest unieke Zipline van Nederland, die over een afstand van 350 meter uit de top van de Bungy Toren, met een snelheid tot ruim 70 km/u langs het reuzenrad, over zee en strand eindigt boven de terrasjes van de Scheveningse Pier.

Let op: Of we op een dag kunnen gaan is afhankelijk van het weer. Over het algemeen zijn vooral sterke wind en onweer spelbrekers.

Bungy Jump Pier Scheveningen

BUNGY JUMP OP DE PIER

KLIK OP DE FOTO VOOR DE OPENINGSTIJDEN

Vanaf het torentje op De Pier kan er gesprongen worden van een hoogte van 60 meter boven de Noordzee, 300 meter vanuit de kust.

Let op: Of we op een dag kunnen springen is afhankelijk van het weer. Over het algemeen zijn vooral sterke wind en onweer spelbrekers.

De Pier Scheveningen
't Waaygat Kinderboerderij Scheveningen

Stadsboerderij ’t Waaygat bestaat sinds 1978. De boerderij staat op een bijzondere plek in Scheveningen. Want vroeger lag aan de Havenkade een kanaal. Nu liggen hier een stadsboerderij, een school en kindertuinen. Op ’t Waaygat is veel te doen. Voor de kleinsten staat op het terrein een speeltuin. En er is een speciale knuffelhoek om kleine dieren te knuffelen. De cavia’s mogen op dinsdag, donderdag en vrijdag in een mandje op schoot van 11.00 tot 12.00 uur. Op woensdag, zaterdag en zondag mogen de cavia’s op schoot van 14.30 tot 15.30 uur. Met een speciaal zacht borsteltje mogen de cavia’s worden geborsteld. De stadsboerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Meehelpen? Kinderen mogen altijd helpen als de boerderij open is. Bijvoorbeeld met het borstelen van de dieren of met het voeren. Het voeren gebeurt meestal rond 15.30 uur. Havenkade 75

Stadsboerderij ‘t Waaygat Scheveningen open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

In de buurt van Scheveningen en snel weer terug...
Gemeente Museum Den Haag Scheveningen
SEPTEMBER Kunstmuseum Evenement JUNI Scheveningen

KUNSTMUSEUM DEN HAAG

In de buurt van Scheveningen en snel weer terug...
Museon Scheveningen Onder het motto ‘ontdek de wereld’ benaderen we onderwerpen uit cultuur, natuur en wetenschap vanuit een geografisch perspectief. We laten de manier zien waarop de mens de aarde inricht in antwoord op natuurlijke en maatschappelijke omstandigheden. Daarbij richten we ons op mondiale thema’s die bepalend zijn voor de leefbaarheid van onze planeet en daardoor ook rechtstreeks van invloed op vrede en recht in de wereld. Zo maken we van het Museon een internationaal museum in een internationale stad.
SEPTEMBER Museon evenement

MUSEON DEN HAAG

In de buurt van Scheveningen en snel weer terug...
Omniversum Scheveningen OMNIVERSUM RONDUIT SPECTACULAIR
SEPTEMBER Omniversum Event Film

OMNIVERSUM DEN HAAG

In de buurt van Scheveningen en snel weer terug...
Museum Voorlinden Buurtweg 90 Wassenaar
SEPTEMBER event Museum Voorlinden Wassenaar

MUSEUM VOORLINDEN DEN HAAG

In de buurt van Scheveningen en snel weer terug...
Louwman Museum Wassenaar Den Haag Scheveningen.De collectie bestaat uit ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als een van de mooiste ter wereld.
SEPTEMBER Louwman Museum Wassenaar Scheveningen
SEPTEMBER Louwman Museum Interactieve Game Kids

AUTOMUSEUM LOUWMAN WASSENAAR

Roeibotenverhuur Waterkant Scheveningen Westbroekpark Haringkade 10.00 tot 21.00 uur

Roeibotenverhuur Waterkant Westbroekpark Haringkade

RIB Powwerboat varen Scheveningen waterscooter, Flyboarden, banaanvaren, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest
RIB School Scheveningen. Onze boten liggen in de tweede haven van Scheveningen tegenover het Brouwcafé de Hofnar. Dit is tevens de locatie waar wij met elkaar afspreken
Go Fast Scheveningen RIB
Powerboat Scheveningen.nl
Watersport Scheveningen
Trashure Hunt 90 days Scheveningen
Live bespeling Carillon Oude Kerk Scheveningen op zaterdag

OUDE KERK SCHEVENINGEN

Live bespeling Carillon Oude Kerk

Speeltijden Omdat Scheveningen bestuurlijk een onderdeel van Den Haag is, wordt ook het instrument in de toren van de Oude Kerk bespeeld door de Haagse stadsbeiaardier. Het klinkt in de regel iedere zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 14.30 tot 15.30 uur. Luisterplaats Het Scheveningse spel kan het best worden beluisterd achter de kerk of op een terrasje aan het begin van de – autovrije – Keizerstraat.

Kunst in de Oude Kerk op Scheveningen

Kunst op Scheveningen

Sinds medio december 2013 exposeren leden van “Kunst Op Scheveningen” (KopS) in het koor van de Oude Kerk in de Keizerstraat. Het blijkt een succes, met veel bezoekers die kunst kunnen waarderen en er een bezichtiging aan de prachtige oude kerk mee combineren.

Er wordt ongeveer eens per 2 maanden gewisseld, zodat elk bezoek een nieuwe ervaring is. De kunst is zeer gevarieerd, doeken met olieverf, acryl, gemengde technieken, modern, klassiek, beeldhouwwerken. Kortom een lust voor het oog, want elke kunstenaar heeft zijn of haar eigen techniek. Vrije toegang op zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur.

Pathé film beleef je pas echt bij Pathé Scheveningen Maak het groots

Pathé Scheveningen Bioscoop

Aladdin Musical Scheveningen Afas Circustheater Middag & Avond Voorstelling
Steam Scheveningen Boulevard Live Music Zaterdag
Enjoy your weekend # Scheveningen zaterdag

ENJOY YOUR WEEKEND #SCHEVENINGEN

Keuzemenu Brasserie Palace in de Palace Promenade Scheveningen
Brasserie Palace in de Palace Promenade Scheveningen LIVE MUSIC op zaterdag vanaf 16.30 uur
Casino Night Out Zaterdag Holland Casino Scheveningen

WAT IS ER DEZE ZATERDAG NOG MEER TE DOEN OP SCHEVENINGEN?

zomer zaterdag
VVV InformatiepuntVVV-informatiepunt in AKO Scheveningen is centraal geleden in de Palace Promenade. Tijdens vakanties en feestdagen zijn VVV-medewerkers aanwezig om je persoonlijk te adviseren over je bezoek aan Scheveningen.
MUSEA
SprookjesBeelden aan ZeeOp de boulevard van Scheveningen is in 2004, op initiatief van Theo en Lida Scholten, de stichters van museum Beelden aan Zee, een groot buitenterras aangelegd met drieëntwintig sprookjesbeelden van de beeldhouwer Tom Otterness (1952). Deze sprookjesbeelden worden graag gezien, beklommen en gefotografeerd en mogen zich rekenen tot de hoogtepunten van Scheveningen. Tussen bekende sprookjes als Hans en Grietje, Pinocchio, Gulliver en het tinnen soldaatje verwijst de metershoge Haringeter liefdevol naar het mooie Scheveningen.

Op het eerste gezicht zien de beelden er vrolijk uit, maar bij nadere beschouwing blijken de sprookjes griezelig en soms grimmig. Het beeldenterras is openbaar en gratis toegankelijk. Het heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de boulevard van Scheveningen, en is het ‘voorportaal’ van museum Beelden aan Zee.
VERDIEPEND
Ter NavolgingDe historische begraafplaats Ter Navolging te Scheveningen dateert van 1780. Toen nam Mr Abraham Perrenot ,Domeinraad van de toenmalige Prinsen van Oranje het initiatief om in de Scheveningse duinen een begraafplaats aan te leggen. Hij deed dit om een voorbeeld te stellen om niet langer -op onhygienische wijze- in kerken en steden te begraven. Vele prominenten, o.a. Aagje Deken en Betje Wolff liggen hier begraven.
LourdeskapelOp 05 oktober 1913 opende deze kapel de deuren. Binnen treft de bezoeker op een schaal van 1:13 de Massabiellegrot in het Franse Lourdes aan waar Maria in 1858 aan Bernadette Soubirous verscheen. In de muur, direct onder het Mariabeeld, zit zelfs een origineel stuk rots uit de Franse grot. Gelegenheid tot meditatie en gebed, dagelijks van 9-18 uur
VissersNamen Monument"Dit monument is opgericht ter nagedachtenis aan alle Scheveningse vissers die tijdens de uitoefening van hun beroep op zee het leven lieten. Het vermeldt voor zover kon worden achterhaald de namen van hen die in de afgelopen twee eeuwen uitvoeren ter visserij maar niet terugkeerden.
"
KerkenEen overzicht van de kerken op Scheveningen
KUNST
Kunst op Scheveningen"Kunst op Scheveningen"of kortweg "KopS" is een vereniging van en voor op Scheveningen woonachtige en/of artistieke werkzaamheden uitvoerende beeldend kunstenaars. Het doel is om onderling contact tussen de kunstenaars te bevorderen en vakkennis te delen. We organiseren Kunstroutes en exposities in bijvoorbeeld de Oude Kerk in de Keizerstraat en in zorginstellingen. Eigen galerie in de Keizerstraat 71c die geopend is op vrijdag, zaterdag en zondag.van 13.00 - 17.00 uur.
NATUUR
WestbroekparkHet Westbroekpark is één van de mooiste parken van Den Haag. Het park heeft grote speelweiden, vijvers en watergangen. Door de losstaande boomgroepen en de schilderachtige doorkijkjes doet het denken aan een Engels park. Het Westbroekpark staat vooral bekend om de prachtige rozentuin: het in 1960 aangelegde Internationaal Rosarium. Hier bloeien tussen juni en eind oktober 20.000 rozenstruiken op ongeveer 300 bedden. Het zijn de nieuwste soorten die door de kwekers uit de gehele wereld gewonnen en vrijwillig ingestuurd worden. In het Westbroekpark is een Wokrestaurant gevestigd en theesalon de Waterkant. Ook is het park de plek waar jaarlijks festival De Parade, Food Truck Festival TREK en Festival DORST neerstrijken. Als tegenwicht voor het massavermaak aan de boulevard is er Waterkant. Met een handbediende pont om het water over te steken, gaat u naar het mooiste grasterras van Den Haag, waar u een roeibootje kunt huren en iets kunt eten en drinken.
Door de beschutte ligging op het zuiden is de temperatuur hier vaak een paar graden hoger dan elders in de stad.
U kunt met pontje komen via Haringkade of via het Westbroekpark, Waterkant ligt midden in het Rosarium van het park
Roeiboot hurenEr passen ongeveer 5 volwassenen in een roeiboot, maar zelfs bij 10 personen zinkt ie niet, maar dan zit u wel wat krap.
Reserveren van maandag t/m vrijdag, 070 - 3502863
In het weekend en op feestdagen nemen we geen reserveringen voor roeiboten meer aan. Om een bootje te huren in het weekend kunt u gewoon langskomen. Bij grote drukte werken we met een nummertjessysteem en / of wachtlijst.
U kunt hiervoor bij het loketje terecht. We vragen iedereen om legitimatie bij het huren van een boot.
Park SorghvlietPark Sorghvliet is een 25 hectare groot, verborgen juweeltje op de grens van den Haag en Scheveningen. Het park is aangelegd door raadspensionaris Jacob Cats op de landerijen van een boerderij die hij in 1634 kocht. Hij noemde het park Sorgh-Vliet: het was een plek waar hij zijn zorgen kon laten vlieden. Zijn huis, Catshuis, is de ambtswoning van de Premier en is gelegen aan de oevers van de Duinbeek. Park Sorghvliet is heel rustig omdat het niet zomaar bezocht kan worden. Park Sorghvliet is alleen toegankelijk met een jaarkaart. Deze is verkrijgbaar bij de VVV winkels in Den Haag en kost € 7,50-. Park Sorghvliet staat bekend om zijn stinzenflora, prachtige bomen en struiken. Je vindt er amfibieën, eekhoorns, vossen en heel veel vogels. Rond 1 mei staat de ondergrond blauw van de boshyacinten. Overal in het park staan banken om rustig te zitten en te genieten van de stilte. Honden zijn verboden, fietsen mogen er niet in, trimmen is verboden, radio is verboden: dit bos is om van te genieten in rust.(1e Paasdag, 1e Pinksterdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten)
Stadsboerderij ’t WaaygatStadsboerderij ’t Waaygat bestaat sinds 1978. De boerderij staat op een bijzondere plek in Scheveningen. Want vroeger lag aan de Havenkade een kanaal. Nu liggen hier een stadsboerderij, een school en kindertuinen.
Havenkade 75. Op ’t Waaygat is veel te doen. Voor de kleinsten staat op het terrein een speeltuin. En er is een speciale knuffelhoek om kleine dieren te knuffelen. De cavia's mogen op dinsdag, donderdag en vrijdag in een mandje op schoot van 11.00 tot 12.00 uur.

Op woensdag, zaterdag en zondag mogen de cavia's op schoot van 14.30 tot 15.30 uur. Met een speciaal zacht borsteltje mogen de cavia’s worden geborsteld. De stadsboerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
VisafslagScheveningen en vis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tot voor de tweede wereldoorlog was de visvangst de belangrijkste bron van inkomsten. In 1904 werden de havens geopend en in 1949 de visafslag.

Na 50 jaar als gemeentelijk bedrijf werd de visafslag in Scheveningen in 1999 verzelfstandigd. Op 1 januari 2000 fuseerde het bedrijf met Stellendam en Colijnsplaat tot United Fish Auctions. In 2008 werd 6.000 ton vis verhandeld ter waarde van ca. 21,5 miljoen euro.

De gemeentelijke haven is 24 uur per dag, onafhankelijk van het getij, toegankelijk en biedt plaats aan minimaal 50 kotters. In dienst van de Visfactorij Scheveningen lossen, sorteren en wegen al jaren dezelfde mensen de vangsten.

De vismarkt is alle werkdagen geopend en heeft ook als een van de weinige veilingen in Nederland, dagelijkse aanvoer. Hierdoor én door de gunstige ligging ten opzichte van het achterland is Scheveningen voor veel grote en kleine handelaren zeer interessant. Dit biedt aanvoerders het grote voordeel om het maximum aan besomming te behalen, omdat ook de kleinere partijen (de zogenaamde bijvangst) het maximum aan waarde opbrengen. Sinds jaar en dag weet Scheveningen daardoor ook vele buitenlandse aanvoerders aan zich te binden.
Naaktstrand FKKScheveningen heeft ruimte voor naaktrecreatie:

Zwarte Pad (paal 96,5 - 98), Noorderstrand Scheveningen, tussen strandslagen Zwarte Pad en Meijendelseslag
Westduinpark (tussen paal 104 en 105)
Zuiderstrand Scheveningen, opgang strandslag Laan van Poot.
Op sommige stranden zijn strandpaviljoens en sanitaire voorzieningen aanwezig. U mag niet bij alle paviljoens naakt op het terras zitten.
SPORT
Jeu de BoulesU bent te allen tijde welkom bij de Scheveningse Jeu de Boulesvereniging B-3, aan de Haringkade. Grenzend aan de Sporthal "de Blinkerd" liggen onze acht buitenbanen. In de sporthal, op de tweede etage (bereikbaar met lift) beschikken wij over zeven binnenbanen.
LindobeachLindobeach is dé indoor beach locatie voor top- en breedtesport beachvolleybal trainingen, maandelijkse toernooien, diverse arrangementen, bedrijfsfeesten, beachvolleybalreizen, beach korfbal, activiteiten voor de jeugd, zonder andere een jeugdkamp en veel meer...
ManegeWij zijn ontzettend trots op onze 4 sterren FNRS manege, vooral op onze Kanjers van manegepaarden, onze 9 trouwe medewerkers en niet te vergeten de vele vrijwilligers, die zich samen met ons al vele jaren inzetten om de klanten “MET MEER GEVOEL” te leren paardrijden.
De filosofie van Manege Wittebrug is dat zowel de klanten, de paarden en de medewerkers het naar hun zin moeten hebben. Iedereen komt hier voor zijn of haar plezier en wij proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Dat betekent niet dat alles hier zomaar kan, juist niet, maar wel dat we luisteren naar de klanten en vooral naar de paarden.
paardrijden zomerStalhouderij Het Fjordenpaard, iedere Zondag rijden wij te paard door de duinen en over het strand in Scheveningen. Voor de ervaren ruiter,maar ook voor de beginners of voor ruiters die lange tijd niet gereden hebben. Vanaf busparkeerplaats het “Zwarte Pad” maken wij mooie paardrijtochten. Direct door de duinen, rond het wildpark maar ook over het strand van Scheveningen. In de natuurreservaten lopen wilde runderen en wilde paarden. Met de prachtige uitzichten over de duintoppen en de grote kans dat wij vossen, konijnen en hertjes zien. Er gaat altijd een begeleider mee met de ritten. De ritten worden aangepast aan het niveau van de minst gevorderde ruiter waar je je mee opgeeft.
Kun je galopperen? Dan ga je met de gevorderden mee. De minimum leeftijd voor het meerijden met een strandrit is 12 jaar! Wij mogen vanaf 15 mei tot 1 oktober alleen nog na 19.00 uur over het strand rijden. Dus dan rijden wij iedere zondag van 18.00-20.00 / 20.00-22.00 uur en 20.00-21.00 uur de duin en strandritten.
In de middag rijden wij de prachtige duinritten van 13.30-17.00 en 15.00-17.00 uur en 16.00-17.00.
SkateparkNaast een pool vindt je in dit skatepark een soort van ditch en een ledge/manual pad. Verder heb je bij het trapveldje een coole wallride/bank...
Sportvissen NoordzeeOnze naam is Rederij Trip.
Wij zijn een familiebedrijf dat al sinds 1962 vanuit Scheveningen sportvissen ( makreelvissen - ankervissen - wrakvissen ) en rondvaarten op de Noordzee verzorgt voor zowel opstappers als voor charters.
Tevens verzorgen wij asverstrooiingen en asbijzettingen op de Noordzee voor particulieren, crematoria en uitvaartverzorgers.
Sportvissen NoordzeeRederij Vrolijk

Rederij Vrolijk biedt u een zee aan mogelijkheden op zee! Zo bieden wij onze diensten aan voor het sportvissen op zee, rondvaarten, charters, tenderservice en asverstrooiing.

Sportvissen op zee

Zin in een sportief avontuur? Elke dag vertrekken onze schepen vanuit de haven van Scheveningen om te gaan sportvissen op zee! Alle visbenodigdheden kunt u bij ons huren of kopen, zoals hengels, lood, onderlijnen en aas. Gedurende het jaar wordt er, afhankelijk van het seizoen, gevist op makreel, schar, wijting en kabeljauw.
ZwembadIn zwembad de Blinkerd kunt u vrij zwemmen en meedoen aan zwemactiviteiten.
FUN & ENTERTAINMENT
BoulevardtreinGeen badplaats is compleet zonder toeristentrein. Sinds de zomer van 2004 rijdt de boulevardtrein in Scheveningen van april tot oktober rondritten in de weekeinden. In de vakanties kunt u ons dagelijks vinden op de boulevard van Scheveningen. Deze rondrit vertrekt voor de Pier en toont u de vele bezienswaardigheden van Scheveningen in ongeveer 30 minuten. Zo rijden wij langs het beroemde Seinpostduin – onder andere bekend van het schilderij ‘Panorama Mesdag’, langs de havens en door het oude dorp van Scheveningen.
EscaperoomKUNNEN JULLIE ONTSNAPPEN IN 60 MINUTEN?
In de unieke locatie de (voormalige) Lourdeskerk in Scheveningen zit de Escape Room Scheveningen. Wij bieden groepen de mogelijkheid een ontsnappingspoging uit deze ruimte te organiseren en uit te voeren. De Escape Room wordt beheerd door de Chinese Maffia. Verwacht uitdagende puzzels en zenuwslopende momenten. Kunnen jullie ontsnappen in 60 minuten?
Lasergamen OutdoorCombat Zone Live is meer dan een lasergame. Op wisselende, maar altijd mooie locaties, heerlijk buiten in de natuur met alle weersomstandigheden spannende games spelen in teamverband. Geen masker, geen harnas maar lekker vrij bewegen, rennen, verstoppen en sluipen. Je kunt je tegenstander op 200 meter raken in het daglicht. Hierdoor is CombatZone realistisch, een actieve videogame en bloedstollend.Lasergamen met Combat Zone Live is veilig, ook voor kinderen, omdat gewerkt wordt met schadeloos infrarood licht. De voordelen ten opzichte van paintball zijn: geen beslagen masker dragen, geen pijnlijke blauwe plekken en geen vervuiling. Daarom kunnen we in ieder openbaar terrein spelen. 2 Locaties op Scheveningen!
Pathe BioscoopBioscoop Pathé, dagelijks vanaf 11.00 uur (8 zalen)
Snooker & PoolZeekantje is prachtig gelegen aan de kust van Scheveningen. Vanuit onze zaak en vanaf het terras heeft u een prachtig zeezicht. U kunt bij ons gezellig aan de bar een drankje drinken of een potje poolen of snookeren. Mocht u met een groepje kennis willen maken met één van deze biljartsporten, dan kunnen wij dit voor u verzorgen in de vorm van een clinic. Ook kunt u bij ons terecht voor feestjes of vergaderingen. Wij leveren maatwerk en passen al uw wensen in ons voorstel, uiteraard tegen een redelijke prijs. Daarnaast organiseren we regelmatig wijnproeverijen en kunt u bij ons genieten van live muziek. Heeft u speciale wensen of vragen, neem dan gerust contact met ons op.
Rondvaart NoordzeeEen rondvaart maken kan bijna op iedere plek in Nederland waar water is, maar een rondvaart maken op de Noordzee is toch echt uniek.

Stap aan boord van een ex-beroepsvissersschip, proef de zilte zee op je lippen en laat de zeewind door je haren waaien. Zo kun je tevens testen of je zeebenen hebt.

Bekijk de skyline van Scheveningen eens vanuit zee, met het mooie Kurhaus, de unieke wandelpier en de vernieuwde boulevard.
Verhuur van ..Verhuur van fiets, segway, Solex, step en zoeffie.
Rondvaart NoordzeeRondvaarten Rederij Vrolijk

Bent u geen visliefhebber? Dan kunt u altijd nog bij ons terecht voor diverse rondvaarten. In de zomermaanden bieden wij hier een aantal mogelijkheden toe. Zo kunt u vanaf Scheveningen richting Wassenaar en Noordwijk varen, maar ook kunnen wij richting Hoek van Holland varen.