Haringen Vlaggetjesdag Scheveningen
Sinds een paar jaar is het mogelijk om zelf onderdeel te worden van Vlaggetjesdag Scheveningen door 'Maatje' te worden. Een 'Maatje' voelt zich betrokken bij Vlaggetjesdag en ondersteunt tevens het Schevenings Cultureel Erfgoed. Als 'Maatje' betaalt u jaarlijks € 10,- en ontvangt u hiervoor een uniek speldje en een smakelijke haring.

HOOFDPODIA

Opening Vlaggetjesdag Scheveningen Hoofdpodium Schevenings Vrouwenkoor

HOOFDPODIUM

KLIK HIER

10:30 uur  Vissersvrouwenkoor
11.00 uur: Feestelijke opening
12.10 uur: Shantykoor
12.30 uur: Klederdrachtenshow
13.00 uur: Trio Roept U Maar
13.30 uur: Memories
14.00 uur: Trio Roept U Maar
14.30 uur: Diana Meijer: Dance & Showbizz Academy
15.00 uur: Ragmob
16:15 uur: Luminize
17:20 uur: The Originals
18:15 uur: Jeroen van der Boom
18:45 uur: The Originals
19:30 uur: Xander de Buisonjé
20:00 uur: The Originals

Oude ambachten, oude motoren en stoommachines, Oud-Hollandse kinderspelen, Taptoe, markt

Vlaggetjesdag Visafslag Scheveningen

VISAFSLAG

KLIK HIER

12.00 tot 16:30 uur

Shantykoren Festival

Poppenkast

Vispresentatie, kramen, modelbouw, terras (binnen)

16:00 uur Uitreiking Wimpels en Certificaten Vlootschouw

VISAFSLAGWEG

KLIK HIER

Jeugd Beach Soccer, KNRM

Met de Willemsvaart naar Vlaggetjesdag

Haringvaarten naar Scheveningen. (Vlaggetjesdag). Vanaf aanlegplaats Centraal Station naar de Haringkade. Met haring, drankjes en muziek.

STRATEN

Drumspektakel Badhuisstraat Vlaggetjesdag Scheveningen

BADHUISSTRAAT

BRADERIE 10.00-17.00 uur

Open Dag 10:00 tot 17:00 uur Scheveningse Muziekschuur  Badhuisstraat 75

Vlaggetjesdag in het Kalhuis Badhuisstraat 177 11.00-16.00 uur

Vlaggetjesdag Markt Keizerstraat Scheveningen

KEIZERSTRAAT

BRADERIE 11.00-18.00 uur

Speciale rijdagen Scheveningen

Op zaterdag 15 juni vindt Vlaggetjesdag plaats in de haven van Scheveningen. U kunt deze dag kan nog specialer maken, door per historische tram naar dit evenement toe te reizen. De historische trams rijden tussen 11:00 en 17:00 over de route van tramlijn 11 en vormen zo een verbinding tussen station Den Haag Hollands Spoor en de festiviteiten in de Scheveningse haven. Onderweg kan op verzoek bij alle haltes worden in- en uitgestapt. Een kaartje voor een enkele rit kost €2,50. Een retourtje kost €4. ‘U kunt een kaartje kopen bij de conducteur in de tram. U kunt alleen met pin (zowel debit- als creditcard) betalen. Het HOVM is deze dag gesloten.

VAREN

Vlootschouw Vlaggetjesdag Scheveningen

1e HAVEN

KLIK HIER

12:00 uur  Admiraalvaren

13:00 uur  Vlootschouw

14:30 uur  Terugkomst Vlootschouw

Markt, Army Green, Onderwatersport Vereniging Amphibius

2e Binnenhaven Scheveningen Vlaggetjesdag

2e HAVEN

KLIK HIER

Markt, Oude Ambachten, Oude Motoren en Stoom, Gym, Kinder Haring Proeflokaal, Oud-Hollandse Kinderspelen, Schevenings Dorp, Schevenings Tafereel, Taptoe

Rondvaarten op Vlaggetjesdag 2018.

Rondvaarten op Vlaggetjesdag

Wij maken op deze dag rondvaarten op de Noordzee van circa 60 minuten voor een speciale vlaggetjesdagprijs.
De afvaartijden zijn om:
13.30 uur
14.30 uur
15.30 uur
16.30 uur.
Vanwege de verwachte drukte raden wij u aan om de kaartjes van te voren te reserveren via 070 354 1122.

Kinder Haring Proef Lokaal op Vlaggetjesdag Scheveningen

KINDER HARING PROEFLOKAAL Doordat de traditie van haringhappen langzaam aan het verdwijnen is en het aantal jongeren dat haring eet afneemt, willen de vrijwilligers van Vlaggetjesdag de jongeren kennis laten maken met haring. Bij het Kinder Haringproeflokaal kunnen zij een stukje haring komen proeven of als blijkt dat ze het lekker vinden de haring bij de staart pakken en lekker happen. Het in stukjes snijden van de haring is op Scheveningen eigenlijk not done want dat is de Amsterdamse manier van haringeten, maar voor de proeverij maken we hier een uitzondering op. Dus helaas dit jaar geen harthap, snaphap of ruighap, maar pure Hollandse nieuwe haring (soms in stukjes).

15 juni 2019 zaterdag Vlaggetjesdag Scheveningen

MÔI-TÔI Scheveningen Souvenirs
The Hague Beach Stadium Sports Centre Scheveningen
Check before you go schev.nl Scheveningen
WK voor Vrouwen Frankrijk 2019 Scheveningen

Valenciennes 18.00 uur

Nederland-Kameroen

Vorig jaar de Carmina Burana, dit jaar AÏDA op het strand van Scheveningen Festival Classique

13, 14, 15 en reservedag 16 juni 2019 21.00 – 22.30 uur

Carmina Burana strand Festival Classique Scheveningen Anne Reitsma

Foto: Anne Reitsma (SkyView de Pier)

Ontbijt Breakfast Fruhstuck Brasserie Palace Promenade Scheveningen
Groei & Bloei Den Haag

“Groenochtend” op de Stadskwekerij

Er wordt voorlichting gegeven bijna elke derde zaterdag van de maanden februari, maart, april, mei, juni, augustus, september en oktober op de Stadskwekerij aan de Kwekerijweg 8a (toegang via de Badhuisweg) tijdens de “Groenochtenden” met plantenruilbeurs van 09.45 – 11.45 uur. //www.denhaag.groei.nl

Nationale-Tuinweek-Leef-je-uit-met-kruiden

Ditmaal gaan we het hebben over:

North Sea Beach Rugby Scheveningen NK

North Sea Beach Rugby 2019 !
Op 15 & 16 juni 2019 vindt het Nederlands Kampioenschap Beach 5 Rugby voor senioren en jeugd plaats in The Hague Beachstadium, alsmede de internationale wedstrijden van de EBRA-series. (Wedstrijden conform de IRB / EBRA-regels) Mis het niet!

On the 15th & 16th of June 2019 the Dutch Championships Beach 5 Rugby for seniors and youth will take place at The Hague Beachstadium as well the international EBRA-series.Do not miss it!

De Zeesteeg Palace Promenade Scheveningen Fish & Chips Bienvenue
Talenten aan ZEE Keizerstraat Scheveningen
Schevenings Talent vertoont kunsten in aanloop naar Vlaggetjesdag: Talenten Aan Zee!
Met Talenten Aan Zee heeft YMCA Scheveningen, in samenwerking met Stichting Popagenda Scheveningen en Cultuuranker Scheveningen, een nieuw meerdaags evenement dat plaatsvindt van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 juni 2019 (Vlaggetjesdag) in de Keizerstraat en de 2e Binnenhaven. Met Talenten Aan Zee geeft de organisatie jongeren in hun culturele ontwikkeling op het gebied van popmuziek, dans, (koor)zang en theater een driedaags podium. Daarnaast zullen bekende artiesten zowel optreden als masterclasses verzorgen!
Programma
Het volledige programma wordt in aanloop naar het evenement bekendgemaakt. De cultuurtalenten volgen een route, die hun via workshops mogelijk brengt naar een plek tijdens ‘Talenten Aan Zee’ in de masterclasses, een speelplek op Schollenpop, Vlaggetjesdag of het internationale YMCA-festival in Londen! Ook zijn er twee presentatiemomenten in de maand mei voor bands (Paardcafé op 19 mei) en zang-, dans-, instrument-, en theatertalenten (Muzee Scheveningen op 26 mei), die weer een prachtig optreden kunnen opleveren op Parkpop (People Stage Cultuurschakel)!
1. Donderdag 13 juni
Talentbattle Jorplace – Keizerstraat 49
Masterclasses
2. Vrijdag 14 juni
Sing-Along Korenproject – 2e Binnenhaven buitenpodium
Superjam m.m.v. bekende artiesten, docenten én leerlingen
Masterclasses
3. Zaterdag 15 juni: Vlaggetjesdag
Talentpresentatie buitenpodium Oude Kerk
Shows op het grote buitenpodium m.m.v. bekende artiesten
Masterclasses
Geef talent een kans: Talenten aan Zee
‘Talenten Aan Zee’ is een Schevenings talentontwikkelingstraject met de focus op Presentaties en Talentbattles op weg naar én tijdens een driedaags evenement in aanloop naar Vlaggetjesdag. Talenten aan Zee wil de ontwikkeling van lokale vocalisten, instrumentalisten, dansers en muzikanten (bands) stimuleren door hun in de gelegenheid te stellen workshops en masterclasses te laten volgen én een podium te bieden om de lessen in praktijk te brengen
YMCA Scheveningen (broedplaats voor jong muzikaal- en theatertalent op Scheveningen), Cultuuranker Scheveningen en Popagenda Scheveningen hebben voor dit project de krachten gebundeld, in samenwerking Scheveningse Cultuuraanbieders.
Talenten Aan Zee | Donerdag 13 t/m zaterdag 15 juni | Keizerstraat Scheveningen én 2eBinnenhaven | Entree: gratis | www.facebook.com/TalentenAanZee | www.ymcascheveningen.nl
Festival Classique 2019 Den Haag Scheveningen

Festival Classique 2019

donderdag 13 t/m zaterdag 23 juni 2019

Festival Classique zet zich al vanaf 2006 in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. Festival Classique biedt een uniek programma om zoveel mogelijk mensen van klassieke muziek op maat te kunnen voorzien. Met Festival Classique denken we buiten de gebaande paden en verwachtingspatronen van klassieke muziek zonder aan de kwaliteit van de muziek af te doen. Daarom zijn onze concertprogramma’s en -locaties vaak anders dan anders en met oog voor details. We bieden niet alleen een concert, maar een totaalbeleving. We verrassen onze bezoekers graag met combinaties tussen verschillende kunstvormen als dans, theater en film en klassieke muziek.
Het festival trekt ruim 40.000 bezoekers. Met onze programmering bereiken we alle leeftijdscategorieën, van jong tot oud. De programmering bestaat uit een brede waaier aan gratis en betaald te bezoeken voorstellingen, concerten en activiteiten. In de buitenlucht en op bijzondere binnenlocaties verrassen we het publiek en dagen we hen uit de muziek op een andere manier te beleven. Het festival biedt een podium aan professionele musici, muziekstudenten en aan amateurs uit de regio Den Haag. Deze verbinding inspireert!
Jaarlijks nodigt Festival Classique Haagse scholieren uit het basis- en middelbaar onderwijs uit het festival te beleven in op maat gemaakte voorstellingen. Daarnaast werkt Festival Classique nauw samen met diverse zorg- en welzijnsinstellingen om ook doelgroepen die anders niet of nauwelijks in aanraking zouden komen met live uitgevoerde  klassieke muziek bij het festival te betrekken.
Ook in 2019 plant Festival Classique haar voeten in het zand. Tijdens de twaalfde editie van 13 tot en met zaterdag 23 juni 2019 trekt het festival weer alle registers open om er een muzikaal feest van te maken.

Festival Classique Aida aan Zee Strandopera Scheveningen

Afstudeerconcert Beniamino Paganini

Eindexamens Koninklijk Conservatorium: Ontmoet de maestro’s van morgen

Grand Hotel Amrâth Kurhaus 15:00-17:00 uur Prijs: gratis

Ieder jaar vinden vele eindexamens plaats op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Veel van deze examens zijn van een uitzonderlijke kwaliteit. Festival Classique geeft een aantal van deze talentvolle musici het podium dat hen toekomt. Ontmoet de maestro’s van morgen en geniet van een bijzonder afstudeerconcert in het prachtige Kurhaus.

De afstudeerconcerten vinden plaats in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Beniamino Paganini – Master examen Maestro al Cembalo
Beniamino Paganini (1994) is een gepassioneerde traversospeler, renaissance fluitist, klavecinist, ensemble leider en oude muziek specialist. Verder speelt hij ook barokorgel en blokfluit. Beniamino ontving masterdiploma’s voor traverso (2016) en klavecimbel (2017) en bachelordiploma musicologie (2018), allen met grote onderscheiding. Met de masteropleiding ‘Maestro al Cembalo’ verfijnt Beniamino zijn vaardigheden in ensemble leiding terwijl hij zijn internationale carrière als professionele artiest verder uitbouwt.

Programma
Henry Purcell (1659-1695)
Celestial Music Did the Gods Inspire, Z. 322
Ouverture, Celestial music, Her charming strains, Thus Virgil’s genius, Whilst music did improve, When Orpheus sang, Let Phillis

Johann Bernhard Bach (1676-1749)
Ouverture III in e Ouverture, Les Plaisirs (vitement), Courante, Gavotte en Rondeau

– Pauze –

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Missa in G, BWV 236
Kyrie, Gloria (Vivace), Gratias, Domine Deus, Quoniam (Adagio), Cum Sancto Spiritu

Het afstudeerconcert van Beniamino is gratis bij te wonen, je dient wel je (gratis) kaart te reserveren.

Uitvoerenden

Beniamino Paganini Klavecimbel & leiding

May Kristin Svanholm Hegvold, Tinka Pijpker, Rosalyn Stuerzer Sopraan  
Wojciech Basiakowski, Sean Bell Alt
André Pérez Muíño, Pablo Gregorian Bas   
Hidde Kleikamp, Wouter Verhage, Máté Bruckner Tenor

Nele Vertommen, Federico Forla Hobo
Bernat Gili Fagot
Takuto Takagishi, Sakura Goto, Clara Sawada, Weronica Zimnoch Viool I
Pietro Battistoni, Emese Jeszenői, Laura Alexander Viool II
Yumina Ishii, Isabel Franenberg Altviool
Carlos Nicolas Alonso, Anna Lachegyi Cello          
Anna Lachegyi, Stefan Woudenberg Viola da gamba
Takumi Hiratsuka Violone
Halldór Arnarson Orgel   
Asako Ueda Theorbe 

Festival Classique Den Haag Scheveningen 13 ™ 23 juni 2019
Ensemble De Formule Festival Classique Scheveningen

De Formule

Lourdeskerk

19:30 – 20:30 uur

Ensemble De Formule is een jong en avontuurlijk pianokwintet dat bijzondere programma’s samenstelt op ongebruikelijke locaties, met een grenzeloze liefde voor muziek en samenspel. Dit maakt de Formule een vernieuwende groep en hun concerten tot een beleving.

De talentvolle musici zijn recent afgestudeerd en staan aan het begin van een veelbelovende carrière. Zij zijn volop bezig zichzelf te ontplooien op diverse wijzen, waarbij kamermuziek een belangrijke hoeksteen vormt. De Formule speelt niet alleen pianokwintetten maar ook andere mogelijke bezettingen, zoals strijkkwartet, pianotrio, viool-, altviool- en cellosonates. Dit geeft de beschikking over een enorm repertoire en een grote afwisseling tijdens uitvoeringen.

Voor deze voorstelling is het ensemble gekoppeld aan de Braziliaanse choreograaf Samir Calixto (1978). Calixto volgde opleidingen in toneel, dans en klassieke muziek aan de São Paulo University en het Conservatorium van São Paulo City. In 2004 maakte hij de oversteek naar Europa en besloot hij zich definitief te focussen op zijn danscarrière. De samenwerking met de musici van  De Formule is interessant, omdat Calixto naast choreograaf ook een opgeleid musicus is. Hij weet daardoor als geen ander de muziek om te zetten naar een tijdloze choreografie en daarmee een belangrijke brug te slaan tussen muziek en dans.

Deze voorstelling is een coproductie van Festival Classique en Korzo en is onderdeel van het Kweekvijver coachingstraject. In dit traject worden jonge talentvolle makers begeleid in het perfectioneren van hun professionele praktijk door ervaren artistieke en zakelijke coaches.

Festival Classique Den Haag Scheveningen 13 ™ 23 juni 2019
Coco Comfortfood Een muzikale en culinaire belevenis Grand Hotel Amrâth Kurhaus

Coco Comfortfood

Een muzikale en culinaire belevenis

Grand Hotel Amrâth Kurhaus 19:00-22:00 uur

In deze interactieve dinervoorstelling nemen de Coco Consulentes je mee in een bijzondere muzikale én culinaire belevenis, tegen de achtergrond van de historische grandeur  van het prachtige Kurhaus.

Coco Comfortfood is een uitgebalanceerde combinatie van culinaire creaties en hapklare  gevoelens. De Coco Consulentes zorgen er voor dat je het Comfortfood, dat zij voor je zullen maken, ook echt nodig hebt. Ze nemen je mee op een kleine reis door je eigen binnenwereld, inclusief alle aspecten die je níet wilt zien. Hoe meer je je openstelt, hoe beter het zal smaken.

Wees welkom bij Coco Comfortfood, de nummer één interactieve dinerbeleving van Den Haag en omstreken. De brigade van restaurant Waves staat garant voor pure, ‘troostrijke’ gerechten. Tussen de gangen door verrast  het Coco Collectief – vijf zangeressen en één  pianist – met muziek van onder andere Schubert, Brahms, Piazzolla en Bizet.

Coco Comfortfood is een coproductie van OPERA2DAY en het Coco Collectief.

Festival Classique Den Haag Scheveningen 13 ™ 23 juni 2019
Sunset ConcertenIn jouw favoriete strandtent Festival Classique Scheveningen

Sunset Concerten

In jouw favoriete strandtent

Begin: 21:00 – Eind: 22:00 Prijs: gratis

Een zwoele zomeravond met fijn gezelschap en heerlijke drankjes. De lucht kleurt langzaam roze en oranje, de zon verdwijnt in de zee. Festival Classique maakt je avond compleet. Geniet in jouw favoriete strandtent van loungeklanken in een betoverende atmosfeer. De Sunset Concerten vinden plaats tijdens zonsondergang. Een duo, trio of kwartet speelt passende, loungeachtige muziek; cross-overs van licht klassiek met jazz en pop. De Sunset Concerten zijn gratis toegankelijk. Een lekker drankje en hapje kun je bestellen bij de strandtent.
Oceans Beach House

Festival Classique Den Haag Scheveningen 13 ™ 23 juni 2019
Bowling Grote Prijs van Nederland Scheveningen B
Bowling Grote Prijs van Nederland Scheveningen B
Loop dan mee met de WINTERSE strand-2-daagse van Scheveningen naar Zandvoort met een overnachting in Noordwijk. Een winterse tocht door weer en wind.

STRAND-2-DAAGSE

Ben je op zoek naar iets “stours”? Loop dan mee met de strand-2-daagse van Scheveningen naar Zandvoort. De strand-2-daagse is een tweedaagse wandeltocht over het strand inclusief hotelovernachting, zeer uitgebreid diner in een van de leukste restaurants van Noordwijk, lunchpakketten voor onderweg, drankjes en ijsje in strandpaviljoens én vervoer van je bagage. Al met al dus volop genieten van wat de Noordzeekust te bieden heeft.

Dag 1: Scheveningen – Noordwijk (ca. 20 kilometer)
Dag 2: Noordwijk – Zandvoort (ca. 18 kilometer)

Er wordt niet gelopen in groepsverband, dus iedereen kan zijn eigen tempo lopen. Bagagevervoer is geregeld!

Loop mee met de Duin-2-daagse van Scheveningen naar Zandvoort met een overnachting in Noordwijk.

DUIN-2-DAAGSE

Ben je op zoek naar iets “stours”? Loop dan mee met de duin-2-daagse van Scheveningen naar Zandvoort. De duin-2-daagse is een tweedaagse wandeltocht door Nationaal Park Hollandse Duinen inclusief hotelovernachting, uitgebreid diner, lunchpakketten voor onderweg, drankjes, ijs én vervoer van je bagage. Al met al dus volop genieten van wat het duinlandschap heeft te bieden. De route loopt van Scheveningen naar Zandvoort dwars door het Nationaal Park Hollandse Duinen. Een onderdeel hiervan is het prachtige duingebied Meijendel gelegen tussen Scheveningen en Wassenaar. Je ontdekt het bos en de hoge duinen. Ook kun je mooi uitkijken over de infiltratieplassen, die belangrijk zijn voor de waterwinning. Het gebied is erg rijk aan verschillende plant- en diersoorten dus wie weet spot je nog een hert of vos. Ook loopt de route door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit duingebied is maar liefst 3400 ha groot en ligt tussen Noordwijk en Zandvoort. Hier wordt 2/3 van het drinkwater voor Amsterdam voorgezuiverd. Er wordt niet gelopen in groepsverband, dus iedereen kan zijn eigen tempo lopen. De wandelafstanden zijn:

Scheveningen – Noordwijkerhout (ca. 22 km)
Noordwijkerhout – Zandvoort (ca. 20 km)

RIB Powwerboat varen Scheveningen waterscooter, Flyboarden, banaanvaren, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest
RIB School Scheveningen. Onze boten liggen in de tweede haven van Scheveningen tegenover het Brouwcafé de Hofnar. Dit is tevens de locatie waar wij met elkaar afspreken
Go Fast Scheveningen RIB
Powerboat Scheveningen.nl
Watersport Scheveningen
Palace Promenade; een uniek all round shopping, horeca en entertainment centrum Palace Promenade Scheveningen is dé plek om te winkelen aan het strand! Het overdekte winkelcentrum aan de boulevard biedt zeven dagen per week shoppen, lekker eten en entertainment ineen. De Palace Promenade heeft voor de winkelende gasten een ruime variatie aan mode speciaalzaken, parfumerieen, sieraden maar ook landelijk bekende bedrijven zoals Etos, Kruidvat en de Hema. Voor ieder wat wils. Uniek voor een winkelcentrum vindt u hier ook FUN attracties zoals een moderne bowling met 24 banen, GlowGolf, het grootste spiegeldoolhof van Nederland, Hommerson' Casino's en Funland. Brasserie palace is de locatie om te genieten van een heerlijk drankje en hapje, van tussendoor tot diner, met ruim uitzicht op het strand met de woeste branding en de Pier. Op de Boulevard van Scheveningen kunt u heerlijk flaneren en ook daar genieten van een uitgebreid aanbod aan horeca. Van Pizzeria tot fameuze ijssalon, voor een eenvoudige snack tussendoor tot een heerlijk diner met verse vis en heerlijke wijnen. Van hip en trendy tot oer Hollands en ouderwets gezellig. Alles is mogelijk aan de kust van Scheveningen.

open 7 days a week

10.00 – 21.00 hrs !!

KOOPZONDAG SCHEVENINGEN

Sealife Boulevard Scheveningen
Behind the Scenes Tour Sealife Scheveningen
SEA LIFE biedt een uniek kijkje achter de schermen. Samen met een SEA LIFE medewerker bezoekt u onze dierenopvang, laboratorium, keuken en pompinstallaties. Help mee met water testen en zie waar het eten klaargemaakt wordt. Ook neemt u een kijkje bovenaan onze tropische tunnel. Dus ga mee en ontdek nog meer over de onderwaterwereld !! Een tour duurt ongeveer 45 minuten. De tour vindt plaats in de vakanties en in het weekend. De tour is geschikt voor personen vanaf 10 jaar. Let op: dieren voeren is GEEN onderdeel van de tour achter de schermen. Vooraf reserveren gewenst 070-3542100 maar u kunt ook bij de kassa inschrijven (vol =vol). Ook voor schoolklassen zijn er mogelijkheden…. kijk voor tijden en speciale schoolprijzen bij scholeninformatie op deze website. Strandweg 13
Muzee Scheveningen

In het gerestaureerde schoolgebouw uit 1877 wordt de geschiedenis van het vissersdorp en de badplaats getoond, samen met het wonderbaarlijke dierenleven onder de zeespiegel. De vaste presentatie biedt een overzicht van de visserij en het dagelijks leven in vroeger tijden. In de Zeezaal waant men zich onder water. Hier krijgt de bezoeker een indruk van het onderwaterleven zoals dat te vinden is in de wereldzeeën. Hier staan vier tropische aquaria met koralen, anemonen, zee-egels, zeesterren en prachtig gekleurde vissen. Museumkaart: GRATIS Neptunusstraat 90-92

Museum Beelden aan Zee Scheveningen

De collectie Beelden aan Zee omvat meer dan 1000 beelden, ongeveer 1000 gipsmodellen en enkele honderden penningen. In de collectie Beelden aan Zee is onder anderen werk opgenomen van Armando, Atelier van Lieshout, Stephan Balkenhol, Zadok Ben-David, Berlinde De Bruyckere, Fernando Botero, Caspar Berger, César, Tom Claassen, Iris Le Rütte, Wessel Couzijn, Tony Cragg, Eugène Dodeigne, Jeroen Henneman, Per Kirkeby, Giacomo Manzú, Igor Mitoraj, Jan Meefout, Mimmo Paladino, Jaume Plensa, Thom Puckey, Kiki Smith, Marc Quinn, Johan Tahon, Shinkichi Tajiri, William Turnbull, Henk Visch en Ossip Zadkine.  Museumkaart: GRATIS maar voor sommige tentoonstellingen een toeslag (klik hier)   Harteveltstraat 1

Museon Scheveningen Onder het motto ‘ontdek de wereld’ benaderen we onderwerpen uit cultuur, natuur en wetenschap vanuit een geografisch perspectief. We laten de manier zien waarop de mens de aarde inricht in antwoord op natuurlijke en maatschappelijke omstandigheden. Daarbij richten we ons op mondiale thema’s die bepalend zijn voor de leefbaarheid van onze planeet en daardoor ook rechtstreeks van invloed op vrede en recht in de wereld. Zo maken we van het Museon een internationaal museum in een internationale stad.

Museumkaart: GRATIS Stadhouderslaan 37

Omniversum Scheveningen OMNIVERSUM RONDUIT SPECTACULAIR

Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. De films worden door een geavanceerde techniek op een enorm koepelscherm geprojecteerd. De beleving wordt nog eens extra versterkt door een subliem geluidssysteem. Ronduit Spectaculair dus! President Kennedylaan 5

Madurodam Scheveningen open tot 20.00 uur

Ontdek waar een klein land groot in is! Van ravotten in de speeltuin tot spelen met water en van een 3D-scan maken tot je ogen uitkijken bij de állerkleinste kermis van Nederland. Een balletje trappen tot de geschiedenis van Nederland ontdekken. Van architectonische hoogtepunten tot prachtig bloemen en van kennismaken met oorlogsheld George Maduro tot het de Nederlandse roots van New York ontdekken. In Madurodam kun je met héél je familie veel zien, doen én beleven. Kom langs!   George Maduroplein 1

Onze tip van de dag: kom eens aan het eind van de dag naar Madurodam. We zijn tot 20:00 uur ‘s avonds open, dus ook dan heb je alle tijd om de grote verhalen van Nederland op je gemak te ontdekken.

Madurodam Scheveningen Helden en hoogtepunten van Nederland Ontdek waar een klein land groot in is!
Louwman Museum Wassenaar Den Haag Scheveningen.De collectie bestaat uit ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als een van de mooiste ter wereld.

Louwman Museum Den Haag Wassenaar Scheveningen. De collectie bestaat uit ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als een van de mooiste ter wereld. Museumkaart: GRATIS Leidsestraatweg 57

't Waaygat Kinderboerderij Scheveningen

Stadsboerderij ’t Waaygat bestaat sinds 1978. De boerderij staat op een bijzondere plek in Scheveningen. Want vroeger lag aan de Havenkade een kanaal. Nu liggen hier een stadsboerderij, een school en kindertuinen. Op ’t Waaygat is veel te doen. Voor de kleinsten staat op het terrein een speeltuin. En er is een speciale knuffelhoek om kleine dieren te knuffelen. De cavia’s mogen op dinsdag, donderdag en vrijdag in een mandje op schoot van 11.00 tot 12.00 uur. Op woensdag, zaterdag en zondag mogen de cavia’s op schoot van 14.30 tot 15.30 uur. Met een speciaal zacht borsteltje mogen de cavia’s worden geborsteld. De stadsboerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Meehelpen? Kinderen mogen altijd helpen als de boerderij open is. Bijvoorbeeld met het borstelen van de dieren of met het voeren. Het voeren gebeurt meestal rond 15.30 uur. Havenkade 75

Stadsboerderij ‘t Waaygat Scheveningen open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

GlowGolf Scheveningen Palace Promenade

GlowGolf en Spiegeldoolhof

18 Holes blacklight midgetgolf in een omgeving van zeerovers, vissen, een zeemeermin en een mega grote schat….. dàt is wat GlowGolf in Scheveningen biedt; een nieuwe manier om het oer-Hollandse spelletje midgetgolf te spelen. De handbeschilderde wanden, de vloerbedekking, de ballen, de sticks én de obstakels op de golfbanen geven licht waardoor het midgetgolf spelen een bijzondere ervaring wordt. Een avontuurlijke en sportieve instelling zijn vereist en…je moet niet bang zijn in het donker. Dit spel is geschikt voor iedereen tussen de 4 en 100 jaar.
Naast de 18 holes GlowGolf baan ligt het grootste spiegeldoolhof van Nederland! Verdwalen tussen honderden spiegels, niets is wat het lijkt…….waar is de uitgang?? Een zeer hilarische en spannende tocht waarbij u zichzelf regelmatig op wel 8 plaatsen tegelijkertijd in de spiegels ziet…..enorm verwarrend maar geweldig om mee te maken! Palace Promenade

GlowGolf Scheveningen Spiegeldoolhof Palace Promenade
Funland Scheveningen Palace Promenadefunland

Hommerson FUNLAND Scheveningen

Iedereen die wel eens in Scheveningen is geweest kent de leukste gamehal van Nederland. Sinds 1985 een begrip. Ooit begonnen met Pong en Pacman en nog altijd garant voor plezier voor kinderen van alle leeftijden. De nieuwste games en speelmachines zijn hier aanwezig. Funland is gevestigd in het winkelcentrum de Palace Promenade,  onderaan de roltrap. Een mooie locatie met het uitzicht op het Scheveningse strand. Alle leeftijden. Klik hier om naar de site van Funland te gaan.

ZIPLINE OP DE PIER

Zipline op De Pier Scheveningen

Voor de echte durfal en speedfreaks wordt de Zipline op De Pier geopend! Deze zipline is gespannen van de Bungee Jump op De Pier, naar het bovendek aan het begin van De Pier. Met de dubbel gespannen lijn is het daarnaast mogelijk om bij Zipline De Pier te racen tegen een vriend! Tegen wie ga jij deze zomer de strijd aan? Startend vanaf 60 meter hoogte kan je met twee personen naast elkaar de rit van je leven maken. Daarnaast kan je in een professioneel harnas hoge snelheden tot wel 90 km per uur ervaren! Je kunt Bungy Jump Holland / Zipline telefonisch bereiken via: 070 – 22 111 38

Let op: Of we op een dag kunnen gaan is afhankelijk van het weer. Over het algemeen zijn vooral sterke wind en onweer spelbrekers.

SKYVIEW DE PIER

SkyView De Pier Scheveningen Dutch Wheels

Europa’s eerste reuzenrad boven de zee! Het ruim vijftig meter hoge reuzenrad telt 36 gesloten gondels met airco waaronder één VIP-gondel die is voorzien van een glazen bodem. Alle (dichte) gondels beschikken over luxe zitjes en bieden stuk voor stuk ruimte aan maximaal zes personen. Vanuit het reuzenrad hebben bezoekers een panoramisch uitzicht over zee, strand én de skyline van Den Haag. Een ritje in het reuzenrad duurt gemiddeld 10 minuten. Geniet van een geweldig uitzicht over land en zee in een comfortabele gesloten gondel met airco! Lunchen, dineren, vergaderen of een high tea op grote hoogte boven zee behoren ook tot de mogelijkheden. Welcome on Board! Dagelijks vanaf 11.00 uur. Het reuzenrad is telefonisch te bereiken op: 0880 – 22 33 33

De Pier Scheveningen

De Pier, al ruim 65 jaar het boegbeeld van de Haagse kustlijn. Een plek waar geleefd wordt en een plek waar beleefd wordt. Of je nu wilt shoppen, eten & drinken, lachen, of op zoek bent naar avontuur, de Pier biedt voor ieder wat wils.

BUNGY JUMP OP DE PIER

Bungy Jump Pier Scheveningen

Bungeejumpen vanaf de Pier toren, dat is alleen weggelegd voor de echte speedfreaks, adrenaline junks en daredevils! Vanaf deze jumpsite vanaf de Pier maak je een val van 60 meter, kom je oog in oog te staan met de golven van de Noordzee, overzie je het strand en de hele boulevard. Vind je het toch een beetje eng, neem dan een vriend of vriendin mee en maak een duosprong. Afhankelijk van de drukte en het getij is het soms ook mogelijk een waterdip bij Bungy Jump Holland te maken! Voor Bungy Jump Holland is een speciale kraan op de Pier gemonteerd. De kraan, de uitkijktoren en de hoogte van de Pier zelf maken een sprong mogelijk vanaf 60 meter. Dit betekent dat je kunt bungeejumpen met uitzicht op Scheveningen en Den Haag, recht boven de Noordzee! Ervaar: The best way to get high in Scheveningen! Wil je meer informatie over de Bungy? Dan kan je bellen met 070 – 22 111 38

Let op: Of we op een dag kunnen springen is afhankelijk van het weer. Over het algemeen zijn vooral sterke wind en onweer spelbrekers.

H. Antonius Abt kerk Sinds 1 januari 2015 valt dit Scheveningse kerkgebouw onder de nieuw opgerichte Haagse parochie Maria Sterre der Zee. Al in 1357 werd door graaf Willem V van Beieren in Scheveningen een kapel gesticht die gewijd werd aan de H. Antonius Abt, een Egyptische kluizenaar uit de derde eeuw. In 1419 kreeg die kapel min of meer de status van ‘parochiekerk’ en werd later in de 15e eeuw vervangen door een stenen gebouw, dat als Oude Kerk nog steeds aan het einde van de Keizerstraat staat. Het huidige kerkgebouw is tussen 1925 en 1927 gebouwd naar een ontwerp van de architecten Jos Cuypers en zijn zoon Pierre Cuypers jr.

H. Antonius Abt kerk

Op de eerste en derde zaterdag van de maand is het kerkgebouw open voor bezichtiging. De openingstijd is van 14.00 tot 16.30 uur en de toegang is vrij.

Scheveningeseweg 233

Bespeling Carillon

Oude Kerk Scheveningen

Scheveningen had sinds de 15e eeuw wel luid- en slagklokken maar geen speelklokken. Hierin kwam op initiatief van de Haagse Beiaardcommissie (de voorloper van de huidige Stichting Carillon Den Haag) verandering in 1975. In dat jaar werd door klokkengieterij Eijsbouts te Asten een carillon geplaatst, bestaande uit 37 klokken op basis c2 (c2)-d2-e2-d5). Het klavier was afkomstig uit de toren van Woerden waar, na de uitbreiding van de beiaard van drie naar vier octaven, het aanwezige klavier niet meer bruikbaar was. Het benodigde bedrag voor het spel werd bijeengebracht door de bevolking van Scheveningen en de gemeente Den Haag. Door het carillonspel wordt de eigenheid van de Scheveningse woonkern geaccentueerd.

Speelschema van het carillon: het speelt tussen 8.30 en 21.00 uur automatisch om de 2 maanden zijn er nieuwe melodieën. Het wordt iedere week 2 maal live bespeeld: op woensdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur, en op zaterdagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur.

Het Scheveningse spel kan het best worden beluisterd achter de kerk of op een terrasje aan het begin van de – autovrije – Keizerstraat.

Kunst in de Oude Kerk op Scheveningen

Kunst op Scheveningen

Sinds medio december 2013 exposeren leden van “Kunst Op Scheveningen” (KopS) in het koor van de Oude Kerk in de Keizerstraat. Het blijkt een succes, met veel bezoekers die kunst kunnen waarderen en er een bezichtiging aan de prachtige oude kerk mee combineren.

Er wordt ongeveer eens per 2 maanden gewisseld, zodat elk bezoek een nieuwe ervaring is. De kunst is zeer gevarieerd, doeken met olieverf, acryl, gemengde technieken, modern, klassiek, beeldhouwwerken. Kortom een lust voor het oog, want elke kunstenaar heeft zijn of haar eigen techniek. Vrije toegang op zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur.

Atlantikwall Museum Scheveningen

Op Scheveningen zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Meestal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek.  De Widerstandsnest Wn 318 Verteidigungsstab op de Badhuisweg, de hoofdlocatie van de Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen is van maart t/m oktober iedere zondag geopend van 11.00 – 16.00 uur.

EXTRA Vlaggetjesdag, hele dag!

Koomans Poppentheater Scheveningen

Kooman’s poppentheater

Kooman’s Poppentheater speelt (bijna) elke woensdag- en zaterdagmiddag om 14.30 een kindervoorstelling in het eigen theater op Scheveningen. De voorstellingen zijn vrolijk en (een beetje) spannend, met verrassende decors, eigen muziek & liedjes en veel momenten om te lachen. Voor iedereen van 5 jaar en ouder!

Frankenstraat 66
2582 SM Scheveningen

Waterkant Westbroekpark Scheveningen

Waterkant

in het Westbroekpark Scheveningen

ROEIBOTENVERHUUR

elke zaterdag rond 16.00 uur is er live muziek op het grasveld

U kunt met pontje komen via Haringkade of via het Westbroekpark, Waterkant ligt midden in het Rosarium van het park

Tourist Tram The Hague Scheveningen hopon hopoff

STOPS Scheveningen

Halte 8: World Forum
Madurodam (15 min. lopen), Internationale Zone, World Forum, Indisch Monument

Halte 9: Keizerstraat
Scheveningen Dorp / Oud Scheveningen, Vissersvrouw van Scheveningen, Keizerstraat

Halte 10: Scheveningseslag / Beelden aan Zee
Beelden aan Zee, Muzee Scheveningen

Halte 11: Kurhaus
Scheveningen Strand, Kurhaus, De Pier, Sea Life, Circustheater, Palace Promenade, Holland Casino

Halte 12: Zwarte Pad
Scheveningen Strand, Zwarte Pad, duinen

Halte 13: Statenlaan
Scheveningen Haven

Halte 14: Gemeentemuseum / Museon / Omniversum
Omniversum, Gemeentemuseum, Museon, GEM/Fotomuseum, World Forum

Op verkenning door Meijendel met Dunea

Op verkenning door Meijendel

Datum: zaterdag 15 juni
Tijd: 19.00 uur
Kosten: kinderen tot 12 jaar: € 2,50, volwassenen: € 5,00 per persoon
Startpunt: De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea

Prikkel je zintuigen en ga mee op excursie in Meijendel. Wandel mee met duinwachter Gino en ontdek de mooiste plekjes en de bijzondere natuur. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname is voor alle leeftijden.
Aanmelden voor excursie 

Dunea biedt uiteenlopende thema-excursies aan op of rond Scheveningen
Lion King in het Circustheater Musical Scheveningen

DISNEY’s THE LION KING

beleef samen het gevoel

Afrika ontwaakt. Alles in deze eindeloze Savanne komt luidruchtig tot leven. Tegen een vuurrode ochtendzon verzamelen zich alle dieren uit de wildernis. Een nieuwe dag. Een nieuw leven. Welkom in het rijk van The Lion King! Diep in dit kloppende hart van Afrika ligt het grillige pad naar volwassenheid. Voor een pasgeboren leeuwenwelp is de ‘circle of life’ zojuist begonnen. Zet alle zintuigen op scherp en beleef een theaterervaring die je niet snel zult vergeten.

middag- en avondvoorstelling

Afas Circustheater Scheveningen
Topkapi Scheveningen
Keuzemenu Brasserie Palace in de Palace Promenade Scheveningen
Brasserie Palace in de Palace Promenade Scheveningen LIVE MUSIC op zaterdag vanaf 16.30 uur
All hands on deck Scapino Ballet Rotterdam & Wëreldbänd Zuiderstrandtheater Scheveningen

All hands on deck

Scapino Ballet Rotterdam & Wëreldbänd

Met ‘All hands on deck’ slaan twee topgezelschappen de handen ineen voor een spectaculaire samenwerking. Scapino Ballet en Wëreldbänd halen het beste in elkaar naar boven in een wonderlijke combinatie van dans, humor, slapstick, muziek en theater. De vijf leden van Wëreldbänd zijn behalve rasmuzikanten ook meesterlijke performers in de stijl van de Marx Brothers en Mini en Maxi. Samen met de dansers van Scapino monsteren zij in ‘All hands on deck’ aan voor een turbulente scheepsreis. Choreograaf Ed Wubbe staat aan het roer en stuurt een bont gezelschap de zee op met dansers die zingen en muzikale komieken die dansen. Het matrozenleven zorgt voor mooie ontmoetingen en vertier, maar eist ook z’n tol in deze voorstelling over verlangen, weemoed, geluk, afscheid, liefde, ontberingen en heimwee. Scapino werd vorig jaar bekroond met ‘TING!’ de Production of the Year Award. De Wëreldbänd won de prestigieuze ‘Spirit of the Fringe Award’ op het grootste theaterfestival ter wereld in Edinburgh.

Inleiding

Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Zuiderstrandtheater Combineer een bezoek aan het theater met een leuk dagje Scheveningen!

Combineer een voorstelling in het Zuiderstrandtheater met een heerlijk dagje strand. Scheveningen heeft echt veel te bieden!

A Symphonic Tribute to Pink Floyd Part 2 A Symphonic Tribute to Pink Floyd World Forum The Hague

A Symphonic tribute to Pink Floyd – for War Child

Op 15 juni 2019 gaat het dak er weer af, ‘The Pink Floyd Sound’ geeft samen met ‘The Hague Youth Symphony Orchestra’ en ‘Popkoor Prestige Pro’ een uniek Symphonic Tribute Concert in World Forum The Hague. Net als bij het Symphonic Tribute Concert in 2016, is 10% van de omzet – vóór aftrek van de kosten – bestemd voor War Child. In 2016 heeft dit ruim € 6.000 opgeleverd.

Na het succesvolle concert in 2016 werd de vraag voor nog een concert steeds groter; Het heeft even geduurd, maar in juni dit jaar is het weer zo ver. Deze keer is de tribute band ‘The Pink Floyd Sound’ het grote middelpunt van de avond. De band wordt ook deze keer ondersteund door een fantastisch orkest, bestaande uit circa 75 enthousiaste muzikanten onder leiding van Marcel Geraeds en het Popkoor Prestige Pro. Samen maken ze er een groot feest van!

Een wens van velen gaat in vervulling met de integrale en originele uitvoering van het album ‘Atom Heart Mother’ (Suite), compleet met koor en orkest. Dit is nog nooit in Nederland live uitgevoerd, dus genoeg reden om te komen. Daarnaast ontbreken de populairste liedjes van de band natuurlijk niet. Het concert wordt uitgevoerd met quadrafonisch geluid en een overweldigende licht- laser- en videoshow. Alle herkenbare elementen van de originele songs blijven met groot respect behouden. De magische samensmelting van al deze elementen is wat de muziek van Pink Floyd mede zo aangrijpend maakt.

Vóór aanvang van het concert, en in de pauze is in de foyer een uitgebreide collectie te zien van het ‘Pink Floyd museum’. Deze collectie is beschikbaar gesteld door Pink Floyd Fans Nederland.

Bestel uw kaarten hier: //www.ticketmaster.nl/event/a-symphonic-tribute-to-pink-floyd-tickets/234341

World Forum Den Haag Scheveningen
Pathé Kurhausweg Scheveningen

Film beleef je pas echt bij Pathé Scheveningen

Niet alleen door een groots scherm en groots geluid, maar door de grootsheid van je ervaring. Elke film weer. Groots is voorpret en napret. En eindeloos napraten over die ene scène. Groots is helemaal opgaan in een andere wereld en vergeten dat er nog een volle bak popcorn op je schoot staat, terwijl je al anderhalf uur op het puntje van je stoel zit. Groots is onweerstaanbaar. Zeker in een tijd waarin vluchtig de norm is.

Pathé film beleef je pas echt bij Pathé Scheveningen Maak het groots

Stoelen 1.956 Grootste zaalZaal 8: 478 stoelen Klimaatcontrole Ja Zalen 8Geluidssysteem Dolby Digital 7.1 Rolstoelmogelijkheden Ja Invalidentoilet Ja

Hommerson's Casino's Scheveningen Palace Promenade en Palacestraat Treasure Island

FREE ENTRANCE   18+

Holland Casino Scheveningen
Pathé Kurhausweg Scheveningen

Film beleef je pas echt bij Pathé Scheveningen

Niet alleen door een groots scherm en groots geluid, maar door de grootsheid van je ervaring. Elke film weer. Groots is voorpret en napret. En eindeloos napraten over die ene scène. Groots is helemaal opgaan in een andere wereld en vergeten dat er nog een volle bak popcorn op je schoot staat, terwijl je al anderhalf uur op het puntje van je stoel zit. Groots is onweerstaanbaar. Zeker in een tijd waarin vluchtig de norm is.

Pathé film beleef je pas echt bij Pathé Scheveningen Maak het groots

Stoelen 1.956 Grootste zaalZaal 8: 478 stoelen Klimaatcontrole Ja Zalen 8Geluidssysteem Dolby Digital 7.1 Rolstoelmogelijkheden Ja Invalidentoilet Ja

Steam Scheveningen Boulevard Live Music Zaterdag
Nataraj Beach Party Ecstatic Dance Scheveningen Colorado Scheveningen
Colorado Charlie Strandpaviljoen Scheveningen
ALS ER SPRAKE IS VAN EEN ACTIVITEIT, (SPORT)EVENEMENT, OPTREDEN, MUZIEK OF ANDERE ACTIVITEIT IS VERMELDING OP SCHEV.NL GRATIS MAIL NAAR INFO@SCHEV.NL ALS ER SPRAKE IS VAN RECLAME, IS ADVERTEREN EEN MOGELIJKHEID.(MITS SCHEVENINGEN). DE KOSTEN HIERVOOR ZIJN 5 EURO PER BLOK IN EEN DAG. MAIL NAAR INFO@SCHEV.NL

WAT IS ER DEZE ZATERDAG NOG MEER TE DOEN OP SCHEVENINGEN?

zomer zaterdag
VVV InformatiepuntVVV-informatiepunt in AKO Scheveningen is centraal geleden in de Palace Promenade. Tijdens vakanties en feestdagen zijn VVV-medewerkers aanwezig om je persoonlijk te adviseren over je bezoek aan Scheveningen.
MUSEA
SprookjesBeelden aan ZeeOp de boulevard van Scheveningen is in 2004, op initiatief van Theo en Lida Scholten, de stichters van museum Beelden aan Zee, een groot buitenterras aangelegd met drieëntwintig sprookjesbeelden van de beeldhouwer Tom Otterness (1952). Deze sprookjesbeelden worden graag gezien, beklommen en gefotografeerd en mogen zich rekenen tot de hoogtepunten van Scheveningen. Tussen bekende sprookjes als Hans en Grietje, Pinocchio, Gulliver en het tinnen soldaatje verwijst de metershoge Haringeter liefdevol naar het mooie Scheveningen.

Op het eerste gezicht zien de beelden er vrolijk uit, maar bij nadere beschouwing blijken de sprookjes griezelig en soms grimmig. Het beeldenterras is openbaar en gratis toegankelijk. Het heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de boulevard van Scheveningen, en is het ‘voorportaal’ van museum Beelden aan Zee.
VERDIEPEND
Ter NavolgingDe historische begraafplaats Ter Navolging te Scheveningen dateert van 1780. Toen nam Mr Abraham Perrenot ,Domeinraad van de toenmalige Prinsen van Oranje het initiatief om in de Scheveningse duinen een begraafplaats aan te leggen. Hij deed dit om een voorbeeld te stellen om niet langer -op onhygienische wijze- in kerken en steden te begraven. Vele prominenten, o.a. Aagje Deken en Betje Wolff liggen hier begraven.
LourdeskapelOp 05 oktober 1913 opende deze kapel de deuren. Binnen treft de bezoeker op een schaal van 1:13 de Massabiellegrot in het Franse Lourdes aan waar Maria in 1858 aan Bernadette Soubirous verscheen. In de muur, direct onder het Mariabeeld, zit zelfs een origineel stuk rots uit de Franse grot. Gelegenheid tot meditatie en gebed, dagelijks van 9-18 uur
VissersNamen Monument"Dit monument is opgericht ter nagedachtenis aan alle Scheveningse vissers die tijdens de uitoefening van hun beroep op zee het leven lieten. Het vermeldt voor zover kon worden achterhaald de namen van hen die in de afgelopen twee eeuwen uitvoeren ter visserij maar niet terugkeerden.
"
KerkenEen overzicht van de kerken op Scheveningen
KUNST
Kunst op Scheveningen"Kunst op Scheveningen"of kortweg "KopS" is een vereniging van en voor op Scheveningen woonachtige en/of artistieke werkzaamheden uitvoerende beeldend kunstenaars. Het doel is om onderling contact tussen de kunstenaars te bevorderen en vakkennis te delen. We organiseren Kunstroutes en exposities in bijvoorbeeld de Oude Kerk in de Keizerstraat en in zorginstellingen. Eigen galerie in de Keizerstraat 71c die geopend is op vrijdag, zaterdag en zondag.van 13.00 - 17.00 uur.
NATUUR
WestbroekparkHet Westbroekpark is één van de mooiste parken van Den Haag. Het park heeft grote speelweiden, vijvers en watergangen. Door de losstaande boomgroepen en de schilderachtige doorkijkjes doet het denken aan een Engels park. Het Westbroekpark staat vooral bekend om de prachtige rozentuin: het in 1960 aangelegde Internationaal Rosarium. Hier bloeien tussen juni en eind oktober 20.000 rozenstruiken op ongeveer 300 bedden. Het zijn de nieuwste soorten die door de kwekers uit de gehele wereld gewonnen en vrijwillig ingestuurd worden. In het Westbroekpark is een Wokrestaurant gevestigd en theesalon de Waterkant. Ook is het park de plek waar jaarlijks festival De Parade, Food Truck Festival TREK en Festival DORST neerstrijken. Als tegenwicht voor het massavermaak aan de boulevard is er Waterkant. Met een handbediende pont om het water over te steken, gaat u naar het mooiste grasterras van Den Haag, waar u een roeibootje kunt huren en iets kunt eten en drinken.
Door de beschutte ligging op het zuiden is de temperatuur hier vaak een paar graden hoger dan elders in de stad.
U kunt met pontje komen via Haringkade of via het Westbroekpark, Waterkant ligt midden in het Rosarium van het park
Roeiboot hurenEr passen ongeveer 5 volwassenen in een roeiboot, maar zelfs bij 10 personen zinkt ie niet, maar dan zit u wel wat krap.
Reserveren van maandag t/m vrijdag, 070 - 3502863
In het weekend en op feestdagen nemen we geen reserveringen voor roeiboten meer aan. Om een bootje te huren in het weekend kunt u gewoon langskomen. Bij grote drukte werken we met een nummertjessysteem en / of wachtlijst.
U kunt hiervoor bij het loketje terecht. We vragen iedereen om legitimatie bij het huren van een boot.
Park SorghvlietPark Sorghvliet is een 25 hectare groot, verborgen juweeltje op de grens van den Haag en Scheveningen. Het park is aangelegd door raadspensionaris Jacob Cats op de landerijen van een boerderij die hij in 1634 kocht. Hij noemde het park Sorgh-Vliet: het was een plek waar hij zijn zorgen kon laten vlieden. Zijn huis, Catshuis, is de ambtswoning van de Premier en is gelegen aan de oevers van de Duinbeek. Park Sorghvliet is heel rustig omdat het niet zomaar bezocht kan worden. Park Sorghvliet is alleen toegankelijk met een jaarkaart. Deze is verkrijgbaar bij de VVV winkels in Den Haag en kost € 7,50-. Park Sorghvliet staat bekend om zijn stinzenflora, prachtige bomen en struiken. Je vindt er amfibieën, eekhoorns, vossen en heel veel vogels. Rond 1 mei staat de ondergrond blauw van de boshyacinten. Overal in het park staan banken om rustig te zitten en te genieten van de stilte. Honden zijn verboden, fietsen mogen er niet in, trimmen is verboden, radio is verboden: dit bos is om van te genieten in rust.(1e Paasdag, 1e Pinksterdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten)
Stadsboerderij ’t WaaygatStadsboerderij ’t Waaygat bestaat sinds 1978. De boerderij staat op een bijzondere plek in Scheveningen. Want vroeger lag aan de Havenkade een kanaal. Nu liggen hier een stadsboerderij, een school en kindertuinen.
Havenkade 75. Op ’t Waaygat is veel te doen. Voor de kleinsten staat op het terrein een speeltuin. En er is een speciale knuffelhoek om kleine dieren te knuffelen. De cavia's mogen op dinsdag, donderdag en vrijdag in een mandje op schoot van 11.00 tot 12.00 uur.

Op woensdag, zaterdag en zondag mogen de cavia's op schoot van 14.30 tot 15.30 uur. Met een speciaal zacht borsteltje mogen de cavia’s worden geborsteld. De stadsboerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
VisafslagScheveningen en vis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tot voor de tweede wereldoorlog was de visvangst de belangrijkste bron van inkomsten. In 1904 werden de havens geopend en in 1949 de visafslag.

Na 50 jaar als gemeentelijk bedrijf werd de visafslag in Scheveningen in 1999 verzelfstandigd. Op 1 januari 2000 fuseerde het bedrijf met Stellendam en Colijnsplaat tot United Fish Auctions. In 2008 werd 6.000 ton vis verhandeld ter waarde van ca. 21,5 miljoen euro.

De gemeentelijke haven is 24 uur per dag, onafhankelijk van het getij, toegankelijk en biedt plaats aan minimaal 50 kotters. In dienst van de Visfactorij Scheveningen lossen, sorteren en wegen al jaren dezelfde mensen de vangsten.

De vismarkt is alle werkdagen geopend en heeft ook als een van de weinige veilingen in Nederland, dagelijkse aanvoer. Hierdoor én door de gunstige ligging ten opzichte van het achterland is Scheveningen voor veel grote en kleine handelaren zeer interessant. Dit biedt aanvoerders het grote voordeel om het maximum aan besomming te behalen, omdat ook de kleinere partijen (de zogenaamde bijvangst) het maximum aan waarde opbrengen. Sinds jaar en dag weet Scheveningen daardoor ook vele buitenlandse aanvoerders aan zich te binden.
Naaktstrand FKKScheveningen heeft ruimte voor naaktrecreatie:

Zwarte Pad (paal 96,5 - 98), Noorderstrand Scheveningen, tussen strandslagen Zwarte Pad en Meijendelseslag
Westduinpark (tussen paal 104 en 105)
Zuiderstrand Scheveningen, opgang strandslag Laan van Poot.
Op sommige stranden zijn strandpaviljoens en sanitaire voorzieningen aanwezig. U mag niet bij alle paviljoens naakt op het terras zitten.
SPORT
Jeu de BoulesU bent te allen tijde welkom bij de Scheveningse Jeu de Boulesvereniging B-3, aan de Haringkade. Grenzend aan de Sporthal "de Blinkerd" liggen onze acht buitenbanen. In de sporthal, op de tweede etage (bereikbaar met lift) beschikken wij over zeven binnenbanen.
LindobeachLindobeach is dé indoor beach locatie voor top- en breedtesport beachvolleybal trainingen, maandelijkse toernooien, diverse arrangementen, bedrijfsfeesten, beachvolleybalreizen, beach korfbal, activiteiten voor de jeugd, zonder andere een jeugdkamp en veel meer...
ManegeWij zijn ontzettend trots op onze 4 sterren FNRS manege, vooral op onze Kanjers van manegepaarden, onze 9 trouwe medewerkers en niet te vergeten de vele vrijwilligers, die zich samen met ons al vele jaren inzetten om de klanten “MET MEER GEVOEL” te leren paardrijden.
De filosofie van Manege Wittebrug is dat zowel de klanten, de paarden en de medewerkers het naar hun zin moeten hebben. Iedereen komt hier voor zijn of haar plezier en wij proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Dat betekent niet dat alles hier zomaar kan, juist niet, maar wel dat we luisteren naar de klanten en vooral naar de paarden.
paardrijden zomerStalhouderij Het Fjordenpaard, iedere Zondag rijden wij te paard door de duinen en over het strand in Scheveningen. Voor de ervaren ruiter,maar ook voor de beginners of voor ruiters die lange tijd niet gereden hebben. Vanaf busparkeerplaats het “Zwarte Pad” maken wij mooie paardrijtochten. Direct door de duinen, rond het wildpark maar ook over het strand van Scheveningen. In de natuurreservaten lopen wilde runderen en wilde paarden. Met de prachtige uitzichten over de duintoppen en de grote kans dat wij vossen, konijnen en hertjes zien. Er gaat altijd een begeleider mee met de ritten. De ritten worden aangepast aan het niveau van de minst gevorderde ruiter waar je je mee opgeeft.
Kun je galopperen? Dan ga je met de gevorderden mee. De minimum leeftijd voor het meerijden met een strandrit is 12 jaar! Wij mogen vanaf 15 mei tot 1 oktober alleen nog na 19.00 uur over het strand rijden. Dus dan rijden wij iedere zondag van 18.00-20.00 / 20.00-22.00 uur en 20.00-21.00 uur de duin en strandritten.
In de middag rijden wij de prachtige duinritten van 13.30-17.00 en 15.00-17.00 uur en 16.00-17.00.
SkateparkNaast een pool vindt je in dit skatepark een soort van ditch en een ledge/manual pad. Verder heb je bij het trapveldje een coole wallride/bank...
Sportvissen NoordzeeOnze naam is Rederij Trip.
Wij zijn een familiebedrijf dat al sinds 1962 vanuit Scheveningen sportvissen ( makreelvissen - ankervissen - wrakvissen ) en rondvaarten op de Noordzee verzorgt voor zowel opstappers als voor charters.
Tevens verzorgen wij asverstrooiingen en asbijzettingen op de Noordzee voor particulieren, crematoria en uitvaartverzorgers.
Sportvissen NoordzeeRederij Vrolijk

Rederij Vrolijk biedt u een zee aan mogelijkheden op zee! Zo bieden wij onze diensten aan voor het sportvissen op zee, rondvaarten, charters, tenderservice en asverstrooiing.

Sportvissen op zee

Zin in een sportief avontuur? Elke dag vertrekken onze schepen vanuit de haven van Scheveningen om te gaan sportvissen op zee! Alle visbenodigdheden kunt u bij ons huren of kopen, zoals hengels, lood, onderlijnen en aas. Gedurende het jaar wordt er, afhankelijk van het seizoen, gevist op makreel, schar, wijting en kabeljauw.
ZwembadIn zwembad de Blinkerd kunt u vrij zwemmen en meedoen aan zwemactiviteiten.
FUN & ENTERTAINMENT
BoulevardtreinGeen badplaats is compleet zonder toeristentrein. Sinds de zomer van 2004 rijdt de boulevardtrein in Scheveningen van april tot oktober rondritten in de weekeinden. In de vakanties kunt u ons dagelijks vinden op de boulevard van Scheveningen. Deze rondrit vertrekt voor de Pier en toont u de vele bezienswaardigheden van Scheveningen in ongeveer 30 minuten. Zo rijden wij langs het beroemde Seinpostduin – onder andere bekend van het schilderij ‘Panorama Mesdag’, langs de havens en door het oude dorp van Scheveningen.
EscaperoomKUNNEN JULLIE ONTSNAPPEN IN 60 MINUTEN?
In de unieke locatie de (voormalige) Lourdeskerk in Scheveningen zit de Escape Room Scheveningen. Wij bieden groepen de mogelijkheid een ontsnappingspoging uit deze ruimte te organiseren en uit te voeren. De Escape Room wordt beheerd door de Chinese Maffia. Verwacht uitdagende puzzels en zenuwslopende momenten. Kunnen jullie ontsnappen in 60 minuten?
Lasergamen OutdoorCombat Zone Live is meer dan een lasergame. Op wisselende, maar altijd mooie locaties, heerlijk buiten in de natuur met alle weersomstandigheden spannende games spelen in teamverband. Geen masker, geen harnas maar lekker vrij bewegen, rennen, verstoppen en sluipen. Je kunt je tegenstander op 200 meter raken in het daglicht. Hierdoor is CombatZone realistisch, een actieve videogame en bloedstollend.Lasergamen met Combat Zone Live is veilig, ook voor kinderen, omdat gewerkt wordt met schadeloos infrarood licht. De voordelen ten opzichte van paintball zijn: geen beslagen masker dragen, geen pijnlijke blauwe plekken en geen vervuiling. Daarom kunnen we in ieder openbaar terrein spelen. 2 Locaties op Scheveningen!
Pathe BioscoopBioscoop Pathé, dagelijks vanaf 11.00 uur (8 zalen)
Snooker & PoolZeekantje is prachtig gelegen aan de kust van Scheveningen. Vanuit onze zaak en vanaf het terras heeft u een prachtig zeezicht. U kunt bij ons gezellig aan de bar een drankje drinken of een potje poolen of snookeren. Mocht u met een groepje kennis willen maken met één van deze biljartsporten, dan kunnen wij dit voor u verzorgen in de vorm van een clinic. Ook kunt u bij ons terecht voor feestjes of vergaderingen. Wij leveren maatwerk en passen al uw wensen in ons voorstel, uiteraard tegen een redelijke prijs. Daarnaast organiseren we regelmatig wijnproeverijen en kunt u bij ons genieten van live muziek. Heeft u speciale wensen of vragen, neem dan gerust contact met ons op.
Rondvaart NoordzeeEen rondvaart maken kan bijna op iedere plek in Nederland waar water is, maar een rondvaart maken op de Noordzee is toch echt uniek.

Stap aan boord van een ex-beroepsvissersschip, proef de zilte zee op je lippen en laat de zeewind door je haren waaien. Zo kun je tevens testen of je zeebenen hebt.

Bekijk de skyline van Scheveningen eens vanuit zee, met het mooie Kurhaus, de unieke wandelpier en de vernieuwde boulevard.
Verhuur van ..Verhuur van fiets, segway, Solex, step en zoeffie.
Rondvaart NoordzeeRondvaarten Rederij Vrolijk

Bent u geen visliefhebber? Dan kunt u altijd nog bij ons terecht voor diverse rondvaarten. In de zomermaanden bieden wij hier een aantal mogelijkheden toe. Zo kunt u vanaf Scheveningen richting Wassenaar en Noordwijk varen, maar ook kunnen wij richting Hoek van Holland varen.